Persoanele violente în familie ar putea avea interdicție de a reveni la domiciliu

Senatul a adoptat tacit o propunere care modifică legea privind prevenirea și combaterea violenței în familie, în sensul că instanța de judecată ar putea dispune, la solicitarea victimei, măsura de a interzice revenirea agresorului la domiciliu, pentru o perioadă de șase luni, chiar dacă acesta este unicul proprietar al locuinței, informează Agerpres.
Potrivit inițiativei legislative, instanța de judecată ar urma să dispună această măsură la cererea victimei, a oricărei persoane sau chiar din oficiu, ”ori de câte ori există probe sau indicii temeinice” că un membru al familiei a săvârșit acte de violență ”cauzatoare de suferințe fizice sau psihice” asupra unui alt membru.

În actul normativ se precizează faptul că în condițiile în care agresorului îi este interzisă revenirea la domiciliu pe o perioadă de șase luni, victima va avea obligația de a efectua, în perioada respectivă, toate cheltuielile necesare întreținerii locuinței.

Propunerea legislativă privind modificarea Legii 217/2003 a fost inițiată  de deputații PDL Raluca Turcan și Daniel Buda.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares