Persoanele violente ţn familie ar putea avea interdic■ie de a reveni la domiciliu

Senatul a adoptat tacit o propunere care modificŃ legea privind prevenirea ║i combaterea violen■ei ţn familie, ţn sensul cŃ instan■a de judecatŃ ar putea dispune, la solicitarea victimei, mŃsura de a interzice revenirea agresorului la domiciliu, pentru o perioadŃ de ║ase luni, chiar dacŃ acesta este unicul proprietar al locuin■ei, informeazŃáAgerpres.
Potrivit ini■iativei legislative, instan■a de judecatŃ ar urma sŃ dispunŃ aceastŃ mŃsurŃ la cererea victimei, a oricŃrei persoane sau chiar din oficiu, ”ori de cÔte ori existŃ probe sau indicii temeinice” cŃ un membru al familiei a sŃvÔr║it acte de violen■Ń ”cauzatoare de suferin■e fizice sau psihice” asupra unui alt membru.

╬n actul normativ se precizeazŃ faptul cŃ ţn condi■iile ţn care agresorului ţi este interzisŃ revenirea la domiciliu pe o perioadŃ de ║ase luni, victima va avea obliga■ia de a efectua, ţn perioada respectivŃ, toate cheltuielile necesare ţntre■inerii locuin■ei.

Propunerea legislativŃ privind modificarea Legii 217/2003 a fost ini■iatŃá de deputa■ii PDL Raluca Turcan ║i Daniel Buda.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares