Războiul nevăzut împotriva Ortodoxiei: Grecia i-a refuzat lui Vladimir Putin o vizită pe Muntele Athos, la Starețul Efrem

Autoritățile elene i-au refuzat președintelui ales al Rusiei, Vladimir Putin, permisiunea de a vizita Sfântul Munte Athos în Săptămâna Mare, informează Region. ru, care citează agenția elenă Romfea.

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin intenționa să meargă două zile la Mănăstirea rusă Sfântul Pantelimon și la Mănăstirea Vatoped, la aceasta din urmă pentru a-l vizita pe starețul Efrem, recent eliberat din închisoare după trei luni de arest preventiv.

Refuzul cererii liderului forte al Rusiei a fost explicat de autoritățile elene prin faptul că instituțiile au vacanță de Sărbătorile Pascale și în consecință nu pot organiza vizita premierului rus.

Potrivit agenției elene, Kremlinul și-a manifestat „marea dezamăgire” față de acest refuz neașteptat din partea autorităților Greciei.

Părintele Efrem, unul din cei mai cunoscuți și apreciați duhovnici din Sfântul Munte Athos, care s-a aflat în arest preventiv de la sfârșitul lunii decembrie în închisoarea Korydallo din capitala elenă, a fost eliberat vineri după trei luni de detenție, în urma unei decizii a Consiliului Curții de Apel din Atena, care a decis punerea sa în libertate condiționată.

El fusese arestat sub acuzația de comiterea unor ilegalități într-o afacere de schimb de terenuri între mânăstire și stat, care ar fi adus prejudicii statului grec, potrivit Agerpres.

Arestarea în ajunul Crăciunului a starețului Mânăstirii Vatoped, considerată un vârf al spiritualității monahale ortodoxe, a provocat multă îngrijorare și nedumerire și a ridicat mai multe semne de întrebare în lumea creștin-ortodoxă, mai mulți ierarhi din Grecia, Rusia, Bulgaria, România luând atitudine față de gestul autorităților elene.

sursa: evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *