Putin

 Printre primele măsuri luate după ce a fost ales președinte, fostul premier rus, Vladimir Putin, a aprobat planul de fabricare a unor arme ale viitorului, armele “psihotronice”, care vor reduce “dușmanul” la un simplu “zombie”, aceste arme acționând direct asupra sistemului nervos central,  după cum scrie Daily Mail.

Acest tip de arme a fost realizat de cercetătorii ruși pentru a echipa armata țării cu tehnologie militară performantă, astfel încât Rusia să poată face față oricărui  eventual atac din partea unor inamici din afara țării sau chiar din interiorul ei.

Surse din Moscova care au dorit să-și păstreze anonimatul au precizat pentru tabloidul britanic că armele psihotronice vor fi perfecționate și vor deveni funcționale până la sfârșitul acestui deceniu.  Aceleași surse au  mai dezvăluit că Putin s-a referit la armele psihotronice în sensul că acestea sunt “instrumente complet noi pentru atingerea unor scopuri politice și strategice”. Sursele mosovite au dezvăluit de asemenea că, de fapt, armele psihotronice ar fi destinate în primul rând “disidenților ruși”.

Armele psihotronice folosesc radiația electromagnetică de tipul celei pe baza căreia funționează cuptoarele cu microunde. “Acest tip de arme este comparabil, ca efecte, cu armele nucleare, dar va fi mult mai acceptabil în termenii ideologiei politice și militare”, s-a exprimat Putin când a vorbit despre armele psihotronice. Planurile privind fabricarea și folosirea superarmelor au fost anunțate într-un cerc restrâns, la sfârșitul lunii martie, de către ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov.

“Dezvoltarea armamentului bazat pe principii psihice – arme cu energie directă, armament geofizic, arme genetice, arme psihotronice și așa mai departe – este un program care face parte dintr-un plan mai extins privind viitoarele arme ale Rusiei, ce va fi finalizat până în 2020”, a declarat Serdiukov.

Cu toate acestea, programele militare de acest gen nu sunt însă o noutate. Atât Statele Unite, cât și Rusia și fosta URSS fac cercetări în secret, în domeniul armelor electromagnetice, încă din anii ’50. Acum însă, Putin pare mai hotărât ca niciodată să-i întreacă și să-i domine astfel pe americani, după cum au comentat surse avizate care au dorit să-și păstreze anonimatul.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares