Patriarhia Română sfătuiește credincioșii ortodocși să nu cumpere o Biblie distribuită de astăzi împreună cu ziarul “Adevărul”, informează agenția Basilica, citată de Realitatea.net. Motivul? Biblia distribuită este una neo-protestantă!
Iată comunicatul de presă al Basilica, agenția de știri a Patriarhiei Române:”Astăzi, 10 aprilie 2012, cotidianul Adevărul a început să vândă împreună cu ziarul la toate punctele de difuzare a presei și în librăriile proprii o ediție revizuită a Bibliei traduse de Dumitru Cornilescu, apărută anul acesta (2012) la editura “Orizonturi” din București.

Deoarece mai mulți credincioși ortodocși au sesizat deja Patriarhia Română cu privire la faptul că au fost induși în eroare de către cotidianul Adevărul prin oferirea spre vânzare a unei Biblii neoprotestante, solicităm acestei publicații ca în articolele promoționale și în spoturile publicitare să ofere informațiile corecte despre ediția Bibliei pe care o difuzează.

În același timp, îndemnăm clerul ortodox să informeze comunitățile de credincioși despre faptul că Biblia vândută împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă și conține diferențe majore de traducere față de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române“.

“Adevărul” vinde în prezent ziarul și Biblia la prețul de 19,99 lei. Ziarul a prezentat produsul într-un articol publicat la 3 aprilie.

“În preajma Sfintelor Sărbători Pascale, cotidianul „Adevărul” încearcă să-și apropie cititorii de valorile esențiale ale creștinismului. Astfel, în Săptămâna Mare, ziarul se va distribui împreună cu Biblia, la prețul de 19,99 de lei. Despre importanța lecturii Sfintei Scripturi și despre lungul drum pe care această carte l-a străbătut până azi am discutat cu Radu Preda, teolog și lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”. Teologul ortodox spunea că “Biblia are avantajul cărților mari. Este bună la orice pagină ai deschide-o”. Într-un dialog cu Realitatea.net, teologul spune că ziarul “Adevărul” l-a folosit pentru a vinde o Biblie neoprotestantă.

Totuși, astăzi, patriarhia anunță că Biblia distribuită de “Adevărul” conține diferențe majore de traducere față de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române.

Baptiștii, penticostalii și adventiștii fac parte dintre credincioșii neoprotestanți. Mai puțin de 600.000 de români fac parte din aceste culte.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares