madalina in asteptarea repetitiilor

Mădălina Lefter

Sâmbătă, aproape de miezul nopții, adolescenta Mădălina Lefter a cules aplauzele a milioane de telespectatori după evoluția alături de cunoscuta artistă australiană Olivia Newton-John, partenera lui John Travolta în cunoscuta peliculă muzicală “Grease”.

Mica artistă româncă a fost invitată să evolueze în recital în cadrul concursului “Ti lascio una canzone”, o emisiune care se bucură de o mare popularitate în Italia și la care Mădălina a obținut premiul juriului în ediția de anul trecut. Prezentarea frumosului “spectacol muzical” a fost făcută de cea mai cunoscută vedetă TV din Italia, Antonella Clerici.

Publicul a fost în picioare la interpretarea cunoscutului hit “Hopelessly devoted to you”.  Emisiunea celui mai important post italian de televiziune, cu o mare audiență în peninsulă, a obținut în această primăvară premiul “Oscar TV” pentru cea mai vizionată emisiune din grila de programe a tuturor televiziunilor italiene.

Mădălina este primul copil român premiat în cadrul acestei emisiuni. Pentru evoluția la Rai Uno, Mădălina Lefter a făcut pregătiri intense cu profesoara sa Gabriela Nechita, coordonatoarea Cercului de muzică ușoară “Melos” de la Palatul Copiilor din Iași, unde Mădălina este membră de aproape șase ani.

Maria Crăciun s-a mândrit cu tricolorul într-o mare de vorbitori de limbi slavice

GALAȚI

Maria Crăciun s-a mândrit cu tricolorul într-o mare de vorbitori de limbi slavice

Maria Crăciun, reprezentanta României la celebrul festival de muzică de la San Remo, și-a propus să cucerească marele trofeu. Fetița, în vârstă de 10 ani, este conștientă că are mult de muncit, dar este hotărâtă să facă tot ce-i stă în putință.

Maria s-a născut la Galați, pe 12 februarie 2000. Încă de la vârsta de patru ani, a fost fascinată de muzica pop pentru copii. Mama ei o convinge cu greu să plece din fața televizorului atunci când sunt difuzate programe muzicale.

La doar 10 ani, Maria se mândrește cu două mari trofee internaționale și 22 de participări la concursuri locale și naționale de muzică ușoară. Ultimul mare trofeu l-a obținut la un festival internațional desfășurat în Belarus, la care au participat 19 țări.

Recent, Maria a aflat că a fost selectată pentru a participa la prestigiosul Festival Internațional de Muzică de la San Remo, va avea loc în cunoscuta stațiune italiană în perioada 20 – 27 aprilie.

„Compozitorul de origine basarabeană Nicolae Caragea, care trăiește în România, a compus cele două piese ce vor fi prezentate în concurs”, ne-a declarat mama fetiței, Cătălina Crăciun.

Alegerea interpretei nu este deloc întâmplătoare. Maria a fost remarcată de compozitorul Nicolae Caragea după ce fetița s-a clasat pe primul loc la festivalul din Belarus.

În acest moment, cele două melodii sunt protejate cu maximă discreție și tot ce am putut afla este că sunt în stil jazz-rock. „Este un stil foarte greu de interpretat și de aceea piesele trebuie pregătite foarte bine. În plus, versurile trebuie cântate în limba italiană”, spune vizibil emoționată mica vedetă.

Cert este că, de acum încolo, Maria Crăciun va avea un program foarte încărcat. „Trebuie să meargă la București, la compozitorul Nicolae Caragea, pentru a pune la punct toate detaliile legate de concurs. Mai mult, Maria va merge frecvent și la Focșani unde se va pregăti cu o profesoară de la Școala de canto Via Musik – Aurelia Vaida.

„Trebuie să le mulțumesc atât domnului director de la Liceul de Artă – „Ioan Tudor”, cât și doamnei învățătoare Felicia Borșan, care au dat dovadă de maximă înțelegere în ultimul timp”, spune Maria, care i-a anunțat deja pe profesorii săi că, în aprilie, va lipsi o săptămână de la școală. La San Remo, vor fi trei zile de repetiții și două de concurs.

Marea nemulțumire a părinților fetiței este aceea că Maria nu are încă renume și pe plan local. „Este mai cunoscută în afara granițelor, decât în țară. Păcat că, la noi nu prea este chemată să participe la concursuri sau la emisiuni locale”, afirmă mama fetiței, Cătălina Crăciun. Totuși, Maria a ajuns să fie cunoscută drept „fetița de la televizor”, după ce a apărut în emisiunea lui Cătălin Măruță alături de Mirabela Dauer.

Chiar Cătălina Crăciun admite faptul că Mirabela este mama spirituală a Mariei. Marea artistă a ajutat-o pe Maria să facă rost și de sponsorizările cu ajutorul cărora va putea ajunge la faimosul festival din Italia. Maria este elevă în clasa a III-a, la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin”, dar, în paralel, urmează și cursurile Școlii Populare de Artă.

Moment emoționant ]n Belarus

Mama Mariei rememorează, cu îndreptățită mândrie, festivitatea în care fiicei sale i s-a decernat marele premiu, în Belarus. În momentul în care s-a aflat cine este câștigătorul, translatorul fetiței a fugit până la ambasada României pentru un gest extraordinar.

“A luat un steag tricolor și a venit repede cu el pe scenă. În timp ce Maria a fost anunțată drept câștigătoare, i-a pus steagul pe umeri. Vă dați seama cum m-am simțit atunci, printre mii de vorbitori de limba rusă!”, își amintește emoționată mama micuței vedete Cătălina Crăciun.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares