madalina in asteptarea repetitiilor

Mdlina Lefter

Smbt, aproape de miezul nopii, adolescenta Mdlina Lefter a cules aplauzele a milioane de telespectatori dup evoluia alturi de cunoscuta artist australian Olivia Newton-John, partenera lui John Travolta n cunoscuta pelicul muzical “Grease”.

Mica artist romnc a fost invitat s evolueze n recital n cadrul concursului “Ti lascio una canzone”, o emisiune care se bucur de o mare popularitate n Italia i la care Mdlina a obinut premiul juriului n ediia de anul trecut. Prezentarea frumosului “spectacol muzical” a fost fcut de cea mai cunoscut vedet TV din Italia, Antonella Clerici.

Publicul a fost n picioare la interpretarea cunoscutului hit “Hopelessly devoted to you”. Emisiunea celui mai important post italian de televiziune, cu o mare audien n peninsul, a obinut n aceast primvar premiul “Oscar TV” pentru cea mai vizionat emisiune din grila de programe a tuturor televiziunilor italiene.

Mdlina este primul copil romn premiat n cadrul acestei emisiuni. Pentru evoluia la Rai Uno, Mdlina Lefter a fcut pregtiri intense cu profesoara sa Gabriela Nechita, coordonatoarea Cercului de muzic uoar “Melos” de la Palatul Copiilor din Iai, unde Mdlina este membr de aproape ase ani.

Maria Crciun s-a mndrit cu tricolorul ntr-o mare de vorbitori de limbi slavice

GALAI

Maria Crciun s-a mndrit cu tricolorul ntr-o mare de vorbitori de limbi slavice

Maria Crciun, reprezentanta Romniei la celebrul festival de muzic de la San Remo, i-a propus s cucereasc marele trofeu. Fetia, n vrst de 10 ani, este contient c are mult de muncit, dar este hotrt s fac tot ce-i st n putin.

Maria s-a nscut la Galai, pe 12 februarie 2000. nc de la vrsta de patru ani, a fost fascinat de muzica pop pentru copii. Mama ei o convinge cu greu s plece din faa televizorului atunci cnd sunt difuzate programe muzicale.

La doar 10 ani, Maria se mndrete cu dou mari trofee internaionale i 22 de participri la concursuri locale i naionale de muzic uoar. Ultimul mare trofeu l-a obinut la un festival internaional desfurat n Belarus, la care au participat 19 ri.

Recent, Maria a aflat c a fost selectat pentru a participa la prestigiosul Festival Internaional de Muzic de la San Remo, va avea loc n cunoscuta staiune italian n perioada 20 – 27 aprilie.

„Compozitorul de origine basarabean Nicolae Caragea, care triete n Romnia, a compus cele dou piese ce vor fi prezentate n concurs”, ne-a declarat mama fetiei, Ctlina Crciun.

Alegerea interpretei nu este deloc ntmpltoare. Maria a fost remarcat de compozitorul Nicolae Caragea dup ce fetia s-a clasat pe primul loc la festivalul din Belarus.

n acest moment, cele dou melodii sunt protejate cu maxim discreie i tot ce am putut afla este c sunt n stil jazz-rock.„Este un stil foarte greu de interpretat i de aceea piesele trebuie pregtite foarte bine. n plus, versurile trebuie cntate n limba italian”, spune vizibil emoionat mica vedet.

Cert este c, de acum ncolo, Maria Crciun va avea un program foarte ncrcat. „Trebuie s mearg la Bucureti, la compozitorul Nicolae Caragea, pentru a pune la punct toate detaliile legate de concurs. Mai mult, Maria va merge frecvent i la Focani unde se va pregti cu o profesoar de la coala de canto Via Musik – Aurelia Vaida.

„Trebuie s le mulumesc att domnului director de la Liceul de Art – „Ioan Tudor”, ct i doamnei nvtoare Felicia Boran, care au dat dovad de maxim nelegere n ultimul timp”, spune Maria, care i-a anunat deja pe profesorii si c, n aprilie, va lipsi o sptmn de la coal. La San Remo, vor fi trei zile de repetiii i dou de concurs.

Marea nemulumire a prinilor fetiei este aceea c Maria nu are nc renume i pe plan local.„Este mai cunoscut n afara granielor, dect n ar. Pcat c, la noi nu prea este chemat s participe la concursuri sau la emisiuni locale”, afirm mama fetiei, Ctlina Crciun. Totui, Maria a ajuns s fie cunoscut drept „fetia de la televizor”, dup ce a aprut n emisiunea lui Ctlin Mru alturi de Mirabela Dauer.

Chiar Ctlina Crciun admite faptul c Mirabela este mama spiritual a Mariei. Marea artist a ajutat-o pe Maria s fac rost i de sponsorizrile cu ajutorul crora va putea ajunge la faimosul festival din Italia. Maria este elev n clasa a III-a, la Liceul de Art “Dimitrie Cuclin”, dar, n paralel, urmeaz i cursurile colii Populare de Art.

Moment emoionant ]n Belarus

Mama Mariei rememoreaz, cu ndreptit mndrie, festivitatea n care fiicei sale i s-a decernat marele premiu, n Belarus. n momentul n care s-a aflat cine este ctigtorul, translatorul fetiei a fugit pn la ambasada Romniei pentru un gest extraordinar.

“A luat un steag tricolor i a venit repede cu el pe scen. n timp ce Maria a fost anunat drept ctigtoare, i-a pus steagul pe umeri. V dai seama cum m-am simit atunci, printre mii de vorbitori de limba rus!”,i amintete emoionat mama micuei vedete Ctlina Crciun.

 

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *