lavrov 300x199 Rusia a protestat la G8 împotriva propagandei homosexualității minoritati

Rusia a refuzat să susțină o declarație comună a șefilor diplomației statelor G8 în legătură cu drepturile minorităților sexuale. A declarat agenției ruse RIA Novosti, adjunctul ministrului Afacerilor Externe Serghei Reabkov.

Potrivit lui, Rusia „nu consideră inacceptabil când sub pretextul apărării reprezentanților așa-numitelor minorități sexuale, în practică are loc o propagandă agresivă și impunere a unui model de comportament și sistem de valori care jignesc sentimentele unei mari părți ai populației”.

În afară de aceasta, a evidențiat Reabkov, partea rusă “nu este de acord cu tentativele de  evidențierea artificială a acestei categorii în calitate de grup distinct, care ar pretinde la o apărarea exclusivă a drepturilor și intereselor sale în cadrul regimului internațional al respectării drepturilor omului”. “În dreptul internațional lipsesc norme distincte care ar reglementa apărarea persoanelor în conformitatea cu orientarea lor sexuală sau așa-numitei identități gender”, a observat adjunctul ministrului rus de externe”.

Opinia Rusie în legăturile cu drepturile minorităților sexuale s-a regăsit în subsolul declarației finale a G8, care a fost publicată pe site-ul organizației. În text, nemijlocit, se spune următoarele: “Miniștrii confirmă că cu drepturile omului și cu libertăți fundamentale sunt atribuite din momentul nașterii toți oamenii – femeile și bărbații, inclusiv gay, lesbiene, bisexuali și transgender. În multe state, aceștia din urmă sunt amenințați cu moartea, violența, hărțuire și discriminare în baza orientării sexuale”.

Ședința șefilor diplomațiilor statelor G8 a avut loc la Washington 11-12 aprilie. Delegația rusă fiind condusă de ministrul Serghei Lavrov.

Anterior, în câteva regiuni din Rusia au fost adoptate legi care interzic propaganda homosexualismului printre copii minori. Astfel, locuitorii Sankt Petersburgului riscă să primească amendă pentru formarea la copii a „imaginii distorsionate cu privire la valoarea relațiilor de căsătorie tradiționale și netradiționale”. Legea din Petersburg a intrat în vigoare la 30 martie, trezind furia reprezentanților organizațiilor străine din Rusia, după care Ministerul de Externe a Federației Ruse a emis o declarație de susținere a legii. Între timp, la 28 martie, Parlamentul din regiunea Novosibirsk a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege care va funcționa la nivel federal.

sursa: antimedia.info

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares