49 de fosti angajati NASA contesta incalzirea globala

Foștii astronauți și oameni de știință s-au săturat de activismul pe care îl practică Agenția Spațială Americană în chestiunea încălzirii globale. 

49 de foști angajați NASA, printre care șapte astronauți Apollo și doi foști directori ai Centrului Spațial Johnson din Huston, au redactat o scrisoare în care denunță atitudinea tendențioasă a Agenției Spațiale Americane în chestiunea încălzirii globale.

În scrisoare este criticat cu precădere Institutul Goddard pentru studii spațiale, pentru că directorul Jim Hansen și climatologul Gavin Schmidt au fost foarte vocali cu avertismentele legate de cauzele schimbărilor climatice, scrie businessinsider.com.

Cei 49 de foști angajați susțin că NASA se folosește prea mult de modele climatologice complexe care s-au dovedit a fi ineficiente în prezicerea evoluțiilor climaterice pentru următorul deceniu sau două, darămite perioade mai lungi.

Ei susțin că NASA are o atitudine activistă într-o chestiune care n-a fost încă dovedită științific. “Dacă se va dovedi că dioxidul de carbon nu influențează semnificativ schimbările climatice, reputația NASA ar putea fi pusă în pericol”, a eclarat H. Leighton Steward, președintele ONG-ului “Plants Need CO2″, care privește încălzirea globală cu scepticism. 

De pe Realitatea

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *