Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel acuză Consiliul Județean Suceava că a sprijinit editarea cărții “Pățania lui Somnorilă”, care are pe copertă fotografia Căpitanului Mișcării Legionare Corneliu Zelea Codreanu. “Lansat ca un volum de poezii pentru copii am fost șocați (sic!) să observăm pe Coperta patru fotografia lui Corneliu Zelea Codreanu, conducătorul Mișcării legionare”, spun reprezentanții Institutului Elie Wiesel într-un comunicat publicat de hotnews.ro.
Autorul cărții pentru copii ”Pățania lui Somnorilă” este dl. George Ungureanu, vechi legionar, fost deținut politic anti-comunist condamnat de 5 ori la moarte, un model exemplar al sacrificiului de sine pentru apărarea ideii naționale și un erou real în fața căruia tineretul de astăzi ar trebui să se plece umil și plin de venerație. Contestatarii săi sunt reuniți într-un pseudo-institut care poartă numele unui impostor dovedit și demascat chiar de către evreii săi: Elie Wiesel. Un „Institut” care își desfăsoară activitatea sub numele unui escroc internațional, fiind stipendiat de către acesta și complicii săi, nu are niciun fel de legitimitate științifică și nicio autoritate morală.
În studioul B1 TV, realizatorul filosemit Andrei Bădin cere prelucrarea lui Gheorghe Flutur la Muzeul Holocaustului din Washington, după „modelul Dan Șova”. Traseistul politic Aurelian Pavelescu blamează Mișcarea Legionară, „uitând” de articolele sale publicate în anii 90 în revista „Noua Dreaptă” (aflate în arhiva Lupta NS), pe când parazita Partidul Dreapta Națională unde a deținut chiar funcția de președinte între 1994 și 1996.

Pe pagina de gardă a cărții “Pățania lui Somnorilă” apar coordonatele Consiliului Județean Suceava și ale Centrului Cultural Bucovina, o instituție subordonată CJ Suceava. De asemenea, afișul de lansare a cărții arată că ceremonia de lansare a fost sprijinită și de Muzeul Bucovinei, instituție subordonată și ea Consiliului Județean.
Potrivit presei locale, la lansarea cărții a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Vasile Ilie. Vasile Ilie, citat de Monitorul de Suceava, a declarat la eveniment că volumul este un omagiu adus “unui scriitor care a biruit timpul, supraviețuind anilor grei de temniță în care s-au convertit nu mai puțin de cinci condamnări la moarte”.
Contactat telefonic de HotNews.ro, Vasile Ilie, vicepreședintele CJ Suceava, a declarat că nu a participat la lansarea cărții și că nu dă “interviuri prin telefon”, după care a închis.
Autorul cărții este George Ungureanu, acum în vîrstă de 100 de ani. Institutul Elie Wiesel susține că, potrivit volumului autobiografic Prin labirintul vieții (Editura Musatinii, Suceava 2010),George Ungureanu a fost membru activ al Mișcării legionare, iar în perioada Statului Național Legionar, el a fost numit prin Decret al Consiliului de Miniștri, comisar de românizare la întreprinderea Textilă Română “Nobert Juster”.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România susține că este “inexplicabil și revoltător să asistăm la susținerea și promovarea imaginii, de către conducerea Consiliului Județean Suceava, a unui fost legionar care a luat parte activ la politica antisemită a statului”

sursa: lupta-ns.blogspot.com

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares