Mai multe zboruri anulate pentru a impiedica protestatarii propalestinieni sa aterizeze in Israel

Mai multe zboruri europene spre Israel, inclusiv rezervări ale companiilor Air France, Lufthansa,  Swissair  sau SN Brussels, au fost anulate pentru a împiedica mai mulți activiști să participe la campania “Bine ai venit în Palestina”, programată să se desfășoare pentru al treilea an consecutiv în Cisiordania. În prealabil Israelul avertizase că va interzice intrarea în țară a circa 2.000 de militanți din 15 state.

Duminică dimineața circa 60 de belgieni și 40 de francezi ar fi trebuit să plece de pe aeroportul din Bruxelles cu destinația Tel Aviv. Supărați că au fost împiedicați să efectueze călătoria aceștia au protestat în aeroport, câteva persoane fiind reținute de poliție pentru scurt timp.

“Conform prevederilor Convenției de la Chicago, Air France refuză îmbarcarea pasagerilor neacceptați de Israel”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei franceze. Deasemenea compania germană  Lufthansa anunțase încă de vineri anularea unor bilete spre Israel. O decizie similară a fost luată sâmbătă și de britanicii de la easyJet care și-au anunțat clineții că au fost nevoiți să le anuleze rezervările din cauza cererii Serviciului pentru imigrație din Israel.

Ministrul israelian al transporturilor, Israel Katz, a declarat că țara sa nu poate primi “scandalagii”. În plus, activiștii au fost ironizați și printr-o scrisoare a guvernului sionist prin care sunt îndemnați să protesteze împotriva Siriei, Iranului sau a guvernării Hamas din Fâșia Gaza, în loc să critice “Israelul, singura democrație din Orientul Mijlociu”.

Sursa: FrontPress.ro

Citeste si Ofiter israelian suspendat pentru lovirea unui militant danez pentru drepturile palestinienilor (VIDEO) 

Un ofițer israelian care a lovit în figură un activist danez care milita pașnic împotriva ocupației sioniste din Cisiordania a fost suspendat luni după ce imaginile video compromițătoare au fost postate pe internet.

În filmare apare locotenent-colonelul  Shalom Eisner care ține cu ambele mâini automatul M-16 și strigă către un grup de demonstranți care participau la un tur ciclistic de protest în teritoriile palestiniene ocupate, în apropiere de Ierihon. La un moment dat soldatul îl lovește cu arma pe  Andreas Ias în plină figură și fără avertisment. Danezul, în vârstă de 20 de ani, s-a prăbușit imediat la pământ și a fost cărat pe brațe.

Yoav Mordechai, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a anunțat la radio că incidentul a avut loc sâmbătă. Acesta a mai spus că ofițerul este suspendat și investigat de o comisie disciplinară iar armata consideră gestul său ca fiind “de neacceptat”.

În acest caz a intervenit și premierul  Benjamin Netanyahu, care a declarat că acest comportament “nu este specific Forțelor de Apărare Israeliene”.

“Noi doar ne deplasam încet spre soldați și cântam cântece palestiniene. Nu cred că asta înseamnă o provocare”, a declarat danezul la un post israelian de televiziune.

Oficialii din statul nordic au reacționat și au cerut detalii suplimentare sioniștilor prin vocea ministrului de externe Villy Sovndal. Deasemenea ambasadorul danez în Israel a cerut explicații imediate. Sursa:FrontPress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *