Mai inei minte de pe buletinele de tiri din anul 2000 celebrele revolte anti-sistem i mpotriva neocolionalismului FMI i al Bncii Mondiale n Argentina? Revoltele au adus haosul n ar. Guvernul de la Buenos Aires a ascultat de sfaturile de siren perfid ale FMI i Bncii Mondiale i au bgat ara n colaps economic i financiar. De atunci, argentinienii au nvat lecia neoimperialismului economic al marilor puteri implementat prin FMI i Banca Mondial i au spus pas politicienilor corupi i vndui intereselor americane i organismelor financiare internaionale marionet.

Azi, Argentina cunoate o dezvoltare economic fr precedent i poporul a ales n fruntea rii politicieni responsabili fa de interesul naional. Mai mult,Argentina a urmat exemplu lui Fidel Castro din 1961 cnd a naionalizat marile companii cpue americane sau mairecentul exemplu al lui Hugo Chavezcare a naionalizat petrolul n Venezuela.Argentina continu politica patriotic de protejare a economiei naionale i de exploatare n interes propriu a averii naionale.

Preedintele argentinian Cristina Fernandez a naionalizat YPF, cel mai mare productor de petrol din ar, prelund participaia majoritar deinut de grupul spaniol Repsol,dup dispute ntre administraie i companie privind scderea produciei i programul de investiii. Directorul general al YPF a fost nlocuit cu ministrul Planificrii, Julio De Vido, iar administraia prezidenial va trimite Congresului un proiect de lege privind naionalizarea unei participaii de 51% la companie, transmite Bloomberg. Aciunile Repsol s-au prbuit mari dimineaa la Madrid cu pn la 9%, cea mai puternic scdere din ultimii trei ani. Guvernul spaniol a anunat mari c va lua “msuri decisive” mpotriva Argentinei n urmtoarele zile, conform presei internaionale.

n contradicie cu politica argentinian de protejare i exploatare naional a resurselor proprii,Romnia a devenit n ultimii ani campioana vinderii averilor i zcmintelor naionale marilor companii internaionale cpu, cu acionariat incert, puse pe cptuial pe seama i n dauna poporului romn.Prin 2003 am dat Petrom-ul i petrolul pe bani de nimic ctre OMV ca Austria s accepte ca ara noastr s intre n UE. La fel am fcut i cu aurul de la Roia Montana, cu gazele de ist de la Vama Veche, cu cuprul de la Cuprumin sau cu petrolul de la Marea Neagr ctre Stirling. Politicienii notri marionet intereselor strine dau averea naional i zcmintele pe mruni companiilor i intereselor economice ale guvernelor occidentale asemenea unei ri bananiere din Africa. Mai mult, nevasta premierului MRU face afaceri cu OMV pe sute de mii de euro intrnd n incompatibilitate i contradicie cu legea i bunul sim. Nimeni nu se sesizeaz. Politica de anihilare economic a Romniei continu cu vinderea accelerat a terenurilor agricole i cu vinderea ultimelor active ale statului de la companiile de energie, sare sau pot. n ritmul accelerat cu care se anihileaz economia naional ctre interesele economice strine, cu ajutorul clasei politice marionet i corupte, putem spune c numai n civa ani Romnia va fi o amintire economic i o colonie de tip african. Un fel de Botswana sau Zambia a Uniunii Europene. Cineva din interiorul politic sntos al naiunii trebuie s se ridice i s opreasc acest proces ce pare ireversibil.

De Ionu ene –NapocaNews

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares