Unii dintre cei mai de temut candidați în alegerilelocale din iunie vin din două localități mici, uitatede lume: Marcel Muia (Chevereșu Mare, Timiș),respectiv Vasile Laba (Bistrița Bârgăului, BistrițaNăsăud). Ambii intră în campania electorală cafavoriți, cu șanse foarte mari de a-și păstramandatele de primari.

 

Vasile Laba este la al doilea mandat de primar în comunaBistrița Bârgăului și se pregătește de al treilea. El reprezintă Partidul Democrat Liberal, iar adversarii săi de la PSD spun că sunt slabe șanse ca un candidat al Opoziției să-l poată înfrânge în alegerile din mica localitate năsăudeană. “S-a mișcat foarte bine pe plan local și a făcut treabă. Este de așteptat să câștige alegerile cu 60-70%”, spune unul dintre liderii locali ai Opoziției. Misiunea de a încerca imposibilul la Bistrița Bârgăului îi va reveni unui reprezentant USL, poziția de contracandidat al lui Laba fiind disputată chiar zilele acestea între candidații PNL și PC. Recent, Vasile Laba și-a anunțat intenția de a candida pentru încă un mandat la conducerea Primăriei din Bistrița Bârgăului. Vă spun sincer, nu vreau să las lucrurile începute și neterminate”, afirmă Laba.

 

În alegerile din 2004, Vasile Laba a candidat sub sloganul “Noi ne ținem de cuvânt”, însă, dat fiind numele candidatului, pe mai multe bloguri și site-uri s-au făcut numeroase alte propuneri de sloganuri: “Laba. Facem ce trebuie!”, “Laba nu te lasă la greu”, “Nu vota cu stânga, Laba e de dreapta”, “Laba. Eu fac, alții promit”, “Laba. Ceea ce merităm”. “Laba. Garantat Elena Udrea”.

 

Muia candidează sub culorile USL

 

Și Marcel Muia este primar la al doilea mandat și se pregătește de al treilea. El a fost ales ca primar al localității Chevereșu Mare (Judeșul Timiș) în 2004 și în 2008 pe listele PSD, însă, de câteva luni, primarul Muia a cochetat cu ideea de a se muta în barca Puterii, la UNPR. Liderii partidului condus de Gabriel Oprea chiar au anunțat în septembrie anul trecut că Muia a trecut la UNPR. Informația a fost infirmată zilele trecute, liderii Opoziției anunțând că Marcel Muia va candida sub culorile USL. “E bătaie mare pe primarul Muia. Toate partidele îl vor. A fost o vreme anunțat drept coleg de-al nostru, probabil în speranța că ar putea atrage mai multe fonduri de la centru, însă de acum e clar: va candida pentru USL”, ne-a declarat unul dintre liderii UNPR. PDL și UNPR încă nu și-au desemnat candidații pentru Primăria Chevereșu Mare, poate și pentru că actualul primar este cotat drept favorit, cu șanse foarte bune de a-și păstra mandatul.

 

Potrivit presei locale din Timiș, Marcel Muia ar fi unul dintre apropiații lui Ilie Sârbu, socrul președintelui PSD, Victor Ponta. Se pare că Muia a participat și la nunta lui Ponta cu Daciana Sârbu. În campania electorală de la alegerile din 2008, Marcel Muia a candidat cu sloganul “Mai bine pentru mai mulți”, însă pe blogurile și site-urile menționate au apărut multe alte propuneri de sloganuri:  “Muia. Dau tot ce am mai bun”, “Muia. Eficient”, “Muia. Numai împreună vom reuși”, “Muia. Ia de la bogați și dă săracilor”, “Muia. Fapte, nu vorbe”.

sursa: Puterea

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares