Pentagonul creeaza o noua agentie de spionaj
Pentagonul va crea o noua agentie de spionaj, care se va concentra pe amenintarile globale strategice si provocarile reprezentate de tari precum Iranul,áCoreea de NordásiáChina. Numarul agentiilor de spionaj din SUA va ajunge astfel la 17.

Noua entitate se va numi “Defence Clandestine Service” si va lucra indeaproape cu agentia similara aáCIA, National Clandestine Service, recrutand spioni din randurile Defence Intelligence Agency (DIA).Acestia vor fi detasati pe intreg globul, pentru a creste volumul de informatii cu privire la amenintarile pe termen lung la adresa intereselor nationale americane, informeazaáGuardian.

Departamentul Apararii a cerut deja permisiunea Congresului pentru ca spionii sai sa lucreze sub acoperire ca oameni de afaceri in timp ce se afla in misiune in alte tari.

Pentagonul sustine ca noul serviciu este necesar deoarece DIA isi cheltuieste resursele pe relatarea de informatii tactice de pe teatrele deárazboi, cum ar fiáAfganistan, si nu are suficient timp pentru a observa chestiunile strategice.

Noul serviciu va fi relativ mic, cuprinzand “cateva sute” de persoane, care ar putea lucra inclusiv in Africa, unde asociatiiáal Qaidaásunt in crestere.

CategoryUncategorized

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer