Turcia: Israelul nu are ce cauta la summitul NATO
Turciaáse va folosi de dreptul de veto pentru a bloca participarea Israelului la summituláNATOáde luna viitoare.

Turcia refuza sa accepte participarea Israelului la conferinta NATO din 20 mai de la Chicago pana ce israelienii nu-si vor cere scuze pentru uciderea unor cetateni turci in urma cu doi ani. Citat deáHaaretz, ministrul de Externe al Turciei, Ahmet Davutoglu, a declarat: “Israelul nu are ce cauta la conferinta NATO pana nu-si va cere scuze si nu va plati despagubiri pentru cetatenii turci ucisi de comandourile israeliene in apele internationale“.

Celelalte state NATO, cu precadere Franta si Statele Unite, au incercat sa determine o schimbare de pozitie a Turciei, dar fara succes. “Guvernul unui stat pe are il numiti partener a dat ordin sa fie ucisi cetateni turci. Noi nu consideram ca un astfel de stat este partenerul nostru“, a spus Davutoglu.

Luna viitoare se vor implini doi ani de cand comandourile israeliene au atacat in Marea Marmara un convoi cu militanti pro-palestinieni care urmareau sa sparga blocada impusa Fasiei Gaza. Interventia s-a soldat cu mai multe victime, printre care si noua cetateni turci.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares