Parlamentul egiptean este pe cale să aprobe o lege care să permită bărbaților să facă sex cu nevestele lor moarte “pentru a-și lua rămas bun”. Legea absurdă are și limite: bărbații nu pot avea relații sexuale cu cadavrele soțiilor decât până la șase ore după decesul acestora.

O nouă lege ar putea permite egiptenilor să facă sex cu cadavrele soțiilor

Controversata lege prevede și coborârea vârstei legale de căsătorie la 14 ani și renunțarea la dreptul femeilor la educație și slujbe, măsuri care vor fi cel mai probabil aprobate de parlamentul islamist în cea mai mare majoritate.

Consiliul Național pentru Femei din Egipt militează pentru ca aceste schimbări să nu fie aprobată, pentru că, spun ei, “marginalizarea și minimalizarea statutului femeii va afecta negativ dezvoltarea țării”.

Controversa a pornit, inițial, de la afirmațiile unui cleric musulman marocan care a spus, acum doi ani, că mariajul rămâne valabil și după moarte, adăugând și că femeile au și ele dreptul de a face sex cu soții morți. Zamzami Abdul Bari a mai iscat controverse în Maroc atunci când, scrie alarabiya.net, a spus că femeile însărcinate pot bea alcool.

sursa: realitatea.net

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer