Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor și Refugiaților (APADAR) împreună cu membrii ai comunității palestiniene din România alte ONG-uri românești, vă invită să participați la protestul organizat  împotriva atrocităților din pușcăriile israeliene.

Adunarea publică va avea loc Joi 3 mai 2012 între orele 12-14 pe trotuarul de vis-a-vis (trotuar parc) de sediul Ambasadei Israelului din București, Piața Unirii.

Susținem greviștii foamei, deținuții politici palestinieni. Autoritățile au fost anunțate legal.

 

Amintim că aproximativ 1.200 de deținuți palestinieni au intrat de marți 17.04.2012 în greva foamei și alți 2.300 au refuzat să fie hrăniți vreme de 24 de ore, au anunțat serviciile penitenciare israeliene, citate de France Presse.

Cu ocazia Zilei prizonierilor, 2.300 de deținuți au spus că refuză să primească hrană astăzi și alți 1.200 au anunțat că vor începe o grevă a foamei”, potrivit unui comunicat. Palestinienii marchează în fiecare an la 17 aprilie Ziua prizonierilor palestinieni.

Marcarea Zilei prizonierilor este diferită în acest an pentru că condițiile de 

Pe de altă parte, Israelul urmează să îl elibereze în cursul după-amiezei pe responsabilul unui grup radical jihadist, Khader Adnan, care a făcut recent o grevă a foamei record de 66 de zile, după ce a fost menținut în detenție administrativă, fără a fi inculpat.detenție din închisorile israeliene s-au 

înrăutățit”, a explicat luni ministrul palestinian al prizonierilor, Issa Qaraqae. „Poporul nostru va continua să lupte până la eliberarea tuturor deținuților”, a asigurat el.

Exemplul său i-a inspirat și pe alți deținuți palestinieni, care au început greve ale foamei în ultimele săptămâni. Peste 4.700 de palestinieni sunt deținuți în Israel, conform Clubului prizonierilor palestinieni, majoritatea din motive de securitate și ispășind pedepse cu închisoarea pe viață, informează Agerpres.

 Președinte APADAR

Ene Viorel                                                       tel. 0766.482.999

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer