Citeam zilele trecute pe portalul de tiri naionaliste frontpress, c mai multe organizaii de dreapta din Italia au organizat un mar cu tore n memoria camarazilor asasinai de comunitii italieni. Evident, momentul aa cum rezult din imaginile comemorrii, are o puternic ncrctur emoional, ce ntrete imaginea anti-comunist a naionalitilor italieni.

Ce m-a frapat a fost faptul c naionalitii romni, dei au motenit o istorie mult mai sngeroas i mai bogat n victime ale comunismului, nu se prea grbesc s organizeze astfel de comemorri, ba dimpotriv, se mic ideologic “de la stnga la dreapta”, sau “nici de stnga, nici de dreapta, ci nainte”, dup un presupus model al organizaiei Forta Nuova din Italia.

S fie de vin faptul c asasinatele comunitilor italieni s-au petrecut relativ recent, n vreme ce la noi, represiunea comunist, ceva mai veche – lipsit de chip i nume – pentru cei mai tineri, a czut ntr-o generalizare lipsit de emoie, demn de nota de subsol a unui manual de istorie !?

Chestiunea nu este lipsit de interes, cci asasin nu se numete doar acela care lovete n cap cu slbticie, pe la spate, cu o cheie francez, un tnr adversar ideologic, naionalist de dreapta, ci i cel care omoar tineretul unei ri n pucrii i torturi, sau, cum s-a petrecut la noi dup 1989, prin nfometare i lipsuri de tot felul (lipsa medicamentelor, a pensiilor, etc.).

Este oare mai puin vinovat comunistul, torionarul, criminalul care a dat ordin s se trag, sau securistul informator / reapai n “democrai” de toate culorile de la noi, dect asasinii care au omort prin violen tineri naionaliti n Italia !?

Observ cu dezamgire c mediul naionalist de la noi d dovad de o suspect selectivitate cnd vine vorba s preia modelele naionalismului de dreapta italian, la care se raporteaz cu precdere.

Atept cu mare interes ziua n care ne vom trezi i noi, naionalitii romni, i vom condamna deschis, n mod explicit, cu nume de persoane i date, crimele comunismului, comemornd memoria victimelor cu maruri funebre, cu tore i mesaje, precum ale italienilor.

Cci, a da vina pentru dezastrul actual din Romnia doar pe dumanii din afara rii, fr a denuna asasinatul comis mpotriva poporului romn de comunitii cocoai la putere dup 89, este un demers ilogic. FMI i Banca Mondial nu ar fi putut niciodat nrobi economic Romnia fr ajutorul dumanilor din interior: comunitii fr patrie: Iliescu, Petre Roman, Brucan, Bsescu, Isrescu, Nstase, Ponta, Vadim, Antonescu, etc.

Dac nu ne vom defini clar poziia fa de comunism, riscm s l mbrim “de la stnga la dreapta”, n diferite formule politice i aliane conjuncturale permisive, cu tot cu torionarii i copii lor, care le continu “munca” de nimicire a poporului romn.

Mihai Rapcea

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer