S-au descoperit ritualuri magice de peste 3.000 de ani pe Autostrada Soarelui

La finalul anului trecut, pe trei tronsoane ale Autostrzii Soarelui, s-a dat startul unor spturi arheologice menite s descopere ct mai multe informaii despre trecutul istoric al acestor locuri. Arheolii spun c au descoperit „cele mai impresionante obiecte i semnificaii despre strmoii notri care au trit n urm cu 3000 de ani”.

Spre Cernavod, aproape de noul tronson de autostrad construit, mai exact de la kilometrul 152 i pn la 155,5 se fac de zor spturi.

Arheologului Constantin Nicolae, cel care conduce lucrrile n zon, a declarat c s-au descoperit pn astzi „cele mai impresionante obiecte i semnificaii despre strmoii notri care au trit n urm cu 3000 de ani”.

„Am ajuns astfel s descoperim, n urma spturilor, 120 de gropi rituale. n aceste gropi rituale au fost depuse, de ctre strmoii notri, oase umane i foarte multe depozite de bronz, topoare, sbii, cazane, etc”, a declarat arheologul Constantin Nicolae pentru Cuget Liber.

n urma unei cercetri mai amnunite, specialitii au ajuns la concluzia c, prin modul n care au fost depuse obiectele n aceste gropi, oamenii din acea vreme „practicau ritualuri clandestine: magie, sacrificiu, religie”.

Lucrrile arheologice nu se opresc ns aici. Pe nc dou tronsoane ale autostrzii, de la kilometrul 154,8 i pn la 155 se lucreaz la valuri de piatr, iar de la kilometrul 155 i pn la 155,5 a fost descoperit „o aezare roman cu resturi de locuire, ce dateaz din sec III – IV”.

sursa: cotidianul.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *