Centrul Simon  Wiesenthal,  o organizație sionistă și “vânătoare de naziști”, a denunțat “ieșirile antisemite” ale unui reputat intelectual norvagian, care a afirmat printre altele că presa ar fi controloată de evrei, făcând deasemenea și o legătură între atentatele teroriste de anul trecut ale masonului Anders Breivik și serviciile secrete israeliene.

Profesorul universitar Johan Galtung, un cunoscut sociolog și fondator al Institutului de Cercetare a Păcii din Oslo, a făcut afirmațiile controversate într-un articol publicat în revista Humanist.

Șase companii evreiești controlează 96 la sută din media”, a scris Galtung. Acesta și-a detaliat afirmația cu nume de jurnaliști, patroni de edituri, posturi de televiziuni și studiouri cinematografice.

Referindu-se la magnatul  Rupert Murdoch, australianul care deține imperiul News Corporation, al doilea mare conglomerat media din lume, profeosrul norvegian a declarat că “el nu este evreu, dar mulți subalterni de-ai lui sunt”. “Mulți dintre ei sunt suținători fanatici ai Israelului”, a continuat acesta, adăugând că “în plus 70 la sută dintre profesorii de la cele mai importante 20 de universități americane sunt deasemenea evrei”.

Galtung nu s-a oprit aici și a continuat susținând că sentimentul antisemit care a dus la formarea lagărelor de concentrare din perioada celui de al Treilea Reich ar fi avut la bază pozițiile cheie deținute de evrei în societatea germană a acelor vremuri, umilită după înfrângerea din Primul Război Mondial. Profesorul a ținut însă să precizeze că acest lucru “nu poate justifica în nici un fel atrocitățile comise”.

Scandalul a continuat duminica trecută, după un schimb de e-mailuri între intelectualul norvegian și publicația israeliană Haaretz. Galtung a susținut că devreme ce în momentul de față nu se știe dacă în spatele atacurilor săvârșite de  Breivik s-ar afla vreun grup de interese, “orice ipoteză rămâne deschisă și legitimă”. Deși consideră “foarte puțin probabilă” implicarea Mossad-ului în atentatele teroriste în urma cărora 77 de persoane și-au pierdut viața, acesta a declarat că “este nedrept să eliminăm total această ipoteză fără nici o dovadă care să demonstreze contrariul”.

“Delirul antisemit al profesorului Galtung îl descalifică total”, susțin într-un comunicat cei de la  Centrul Simon  Wiesenthal. “Sperăm ca cercurile academice din Norvegia, precum și presa împreună cu restul societății să repudieze aceste stereotipuri”, continuă reprezentanții organizației.

Galtung a mai fost acuzat că în articolul său a mai făcut referire și la “Protocoalele înțelepților Sionului”, o lucrare controversată pe care mulți o consideră un fals, în vreme ce o altă parte a cititorilor o acceptă drept o carte unde este descris cu acuratețe un complot evreiesc la scară mondială. Cartea ar fi fost scrisă de poliția secretă țaristă și publicată pentru prima oară în 1903. După puțin timp s-a răspândit în toată lumea, numai în Statele Unite ale Americii Henry Ford sponsorizând publicarea a 500.000 de exemplare în anii ’20 ai secolului trecut. În România, cartea a fost tradusă pentru prima oară de fruntașul legionar Ion Moța, căzut la Majadahonda ca voluntar al forțelor naționaliste în Războiul Civil din Spania.

Sursa: FrontPress.ro

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer