Muschii puternici, in forma maxima, scad riscul de a muri deácancer, dupa cum arata un nou studiu publicat in Analele Chirurgiei Oncologice.

Cercetatorii au analizat tomografii ale unor pacienti tineri si ale altora, varstnici, toti suferind de melanom. Indiferent de varsta, persoanele cu o densitate musculara mai mare in psoas, un muschi al piciorului, aveau o rata de supravietuire superioara in caz de diagnosticare cu cancer, iar boala nu se raspandea la fel de usor in organism ca in cazul restului persoanelor, confomáMen’s Health.

Un psoasá(denumire a celor doi mușchi-pereche situați pe fața anterioarŃ a vertebrelor lombare. [Pron.ápso-as. / < fr., gr.ápsoas])áputernic áindica oáinimaábuna si un corp in forma maxima. Fragilitatea, si nu numarul de ani din buletin, este asociata cu scaderea ratei de supravietuire in randul bolnavilor de cancer, dupa cum spune dr, Michaell S. Sabe, coordonatoarea studiului de la Universitatea din Michigan.

Desi oamenii de stiinta nu inteleg pe deplin aceasta legatura, o explicatie ar fi aceea ca sistemul imunitar functioneaza mai bine si este mai puternic atunci cand muschii sunt tonifiati.
CategoryUncategorized
Tags

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer