Naționaliștii greci de la Hrisi Avgi (Rsritul Auriu)au intrat n Parlament. Acum 3 ani nu au obținut dect 0,29% din voturi iar acum au peste 6%. ntr-o țar afectat puternic de criza financiar și ajuns s fie condus de un guvern marionet al UE și FMI, o parte din cetțeni au realizat c singura salvare este naționalismul.

n Franța Marine le Pen a obținut 17,9% din voturi la alegerile prezidențiale. n Germania, Bulgaria, Belgia, Olanda, Marea Britanie naționalismul este n creștere. Nici nu mai are rost s vorbesc de Jobbik care n cțiva ani a devenit unul dintre cele mai puternice partide din Ungaria și e foarte influent.

ncet dar sigur popoarele europene se trezesc din visul utopic al democrației-liberalo-capitaliste și al neo-marxismului, al tuturor doctrinelor pro-globaliste care au umplut Europa de imigranți, nu au știut s vin cu soluții reale la criza financiar și ne-au bgat n ”raiul” multicultural. Trista realitate cere o alternativ sigur, iar singura speranț a neamurilor de pe continent rmne naționalismul. Nu pot dect s m bucur de aceast schimbare de mentalitate care a prins rdcini la unele popoare. Este evident c dac nu vom avea n viitor o Europ a națiunilor, atunci nu va mai exista nici o Europ.

n Romnia, din pcate, nu se poate vorbi la ora actual de o orientare ctre naționalism. Probabil ar fi fost mulți cei care ar fi votat la alegeri o alternativ naționalist, dar sistemul a fcut tot ce a putut și a tergiversat nregistrareaPartidului Naționalist, o formațiune ce putea fi o soluție la actuala criz politic, moral, economic și social n care se afl țara noastr. S le fie fric de niște oameni care vor s fac cu adevrat ceva pentru cetțeni, ci nu doar s-i pcleasc cu promisiuni și poman electoral? S le fie fric de concurenț, chiar dac PN ar avea resurse mult inferioare faț de marile partide desprinse din PCR? Cel mai probabil c da.

Cu toate c mijloacele prin care nregistrarea PN se amn sunt legale, m ntreb: unde este democrația? Ea funcționeaz doar pentru partidele agreate de sistem și pentru celelalte nu. Acum nici nu vom avea ocazia s vedem ct de mult ar dori alegtorii cu adevrat o Romnie naționalist.

n schimb, de ani de zile ne sunt bgate pe gt niște caricaturi de partide naționaliste precum PRM sau PNG, cu membrii care au devenit personaje de scandal. Poate de asta PN nu a fost nregistrat nc, pentru c naționaliștilor li s-a oferit deja o ”alternativ”. Mai nou, cum aceste partide au sczut n sondaje, locul lor poate fi ocupat de PP-DD, c tot zicea Dan Diaconescu nainte s-și lanseze partidul c acesta va urma doctrina naționalist a lui Nicolae Iorga.

n comparație cu alte state europene, scena ”naționalist” din Romnia este o imitație ieftin și penibil a cea ce nseamn dragoste, devotament și sacrificiu pentru un neam și o țar. Adevratele forțe naționaliste sunt ținute intenționat departe de scena politic, cu ajutorul unor ”abuzuri” legale din pcate. Rmne s vedem dac la alegerile parlamentare vom avea pe cine pune ștampila sau dac și atunci actualii politicieni se vor folosi de influența lor n justiție s mai amne intrarea n lupta politic a unei forțe pro-romnești.

De Goia Codrin –ND Blog

comentariu rapcea.ro: in completare la motivul slabei reprezentri n politica romneasc a partidelor de dreapta, naionaliste prezentat n articolul lui Codrin (blocarea i tergiversarea nregistrrii Partidului Naionalist), trebuie s recunoatem n mod corect c exist i alte cauze pentru care o micare politic de drepata autentic este n Romnia practic cvasi-inexistent:

– n majoritatea rilor europene, comunismul nu a fost prezent sub forma dictaturii din spaiul Cortinei de Fier sovietice, fiind diluat sub masca socialismului egalitarist. Curajul civic i o anumit atitudine ferm n aprarea propriilor drepturi – specifice generaiilor crescute n libertate, a disprut aproape complet din zonele n care ultimele 3 generaii au cunoscut selecia “natural” a lui homo sovieticus.

– n Romnia exist nite palide imitaii ale Micrii Legionare, ns aceste grupuscule sunt att de dezbinate i lipsite de for, nct ele mai degrab caricaturizeaz pe naintaii ce ar trebui s le serveasc drept modele (acesta este de altfel i motivul pentru care nu am depus niciodat jurmintele legionare i nu m-am considerat demn s mbrac cmaa verde – n cadrul uneia dintre organizaiile ce se consider continuatorarele Micrii Legionare).

– lipsa unor lideri autentici, care s constituie veritabile repere morale, sociale i politice, care s genereze acel impuls transformator n inimile celor ce i urmeaz. Nu vreau s discut despre persoane concrete. Dac s-ar fi ridicat pn acum un lider mcar pe sfert ct Corneliu Zelea Codreanu, am fi fost mult mai departe.

Cele trei cauze mai sus enunate sunt concurente, primele dou ngreunnd apariia unei micri puternice naionaliste chiar i n condiiile apariiei unui lider charismatic.

SOLUIA pe care o vd eu este ca fiecare s devin la locul su, bun n ceea ce face. Transformarea autentic a lumii ncepe cu noi nine. Dac nelegem acest lucru i l aplicm, n loc s ne orientm exclusiv eforturile ctre fluturat de steaguri i urlat lozinci, mcar unii dintre noi, cei ce credem n destinul naional, vom deveni repere n societate, stlpi ai acesteia, ce o vor duce mai departe, ferit de prbuirea n negura i uitarea Istoriei.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer