Fără un guvern global, omenirea va dispărea

Omenirea poate ajunge în pragul extincției dacă nu își va schimba modul în care își concepe existența, se arată într-un studiu al Clublui de la Roma, întocmit de ecologistul norvegian Jorgen Randers. Solutia: “un sistem de guvernanță care să aiba o viziune pe termen mult mai lung”

Marea problemă a omenirii o constituie viziunile politice extrem de limitate ale liderilor actuali, spune studiul, care a fost lansat marti la Rotterdam. De aceea, “avem nevoie de un sistem de guvernanță care să aiba o viziune pe termen mult mai lung”, se arată în studiu, care mai adaugă că procesul de adaptare al umanității la noile limitări impuse de planetă a început, însă răspunsul oamenilor poate fi prea lent.

Studiul nu precizează dacă și în ce măsură actuala criză economică face parte din acest proces de adaptare, însă că viața noilor generații se va desfășura în limite mult mai rigide decât a precedentelor poate fi garantat de numele care stau în spatele acestui raport și al Clubului de la Roma, o organizație apropiată de Comisia Trilaterală și Grupul Bilderberg.

Creat în 1968, Clubul de la Roma se descrie ca “un thinktank și un centru pentru cercetare și acțiune, de inovație și inițiativa. Este un grup oameni de știință, economiști, oameni de afaceri, înalți funcționari, șefi de state și foști șefi de state care a fost creat pentru a se adresa problemelor majore ale societății globale, deoarece actualele căi de acțiune sunt oprea înguste și guvernele sunt prea compartimentate”.

Mugur Isărescu este membru al Clubului de la Roma, iar în 2012 Adunarea Generală va avea loc la București, în octombrie. În 2010, membrii europeni ai Comisiei Trilaterale s-au întrunit la București, sub patronajul lui Mugur Isărescu.

Studiul Clubului de la Roma lansat marți mai arată:

-actualele economii dominante, în special SUA, vor stagna. Brazilia, Rusia, India, Africa de Sud și alte zece state emergente vor crește în următorii 40 de ani;
-în 2052 vor exista 3 miliarde de oameni care trăiesc în sărăcie;
-China va fi o poveste de succes, datorită abilității sale de acționa;
-în 2042 populația planetei va atinge apogeul, pentru că fertilitatea în zonele urbane va fi în scădere;
-PIB-ul global va crește mult mai încet decât ne așteptăm, din cauza productivității tot mai mici din marile economii;
-emisiile de dioxid de carbon vor continua să crească și vor duce la încălzirea atmosferei cu 2 grade Celsius în 2052
-este puțin probabil ca guvernele să ia măsurile necesare pentru a forța piețele să aloce mai mulți bani pentru soluțiile economice nepoluante

“Trăim deja într-un mod care nu mai poate fi dus mai departe de alte generații fără schimbări radicale. Umanitatea a epuizat resursele planetei și, în anumite cazuri, vom vedea colapsuri locale până în 2052. Emitem anual de două ori mai multe gaze cu efect de seră decât pot fi absorbite de pădurile și oceanele lumii”, se arată în studiu.

Raportul “2052: O prognoză globală pentru următorii 40 de ani” este parte a unei campanii mai lungi a Clubului de la Roma care urmărește să stimuleze găsirea de soluții pentru un viitor sustenabil, pornind de la ideile precedentului raport “Limitele creșterii”. Acesta din urmă a fost publicat de către Clubul de la Roma în 1972 și a fost redactat de același Randers, alături de americanii Dennis Meadows și Donella Meadows. Raportul lua în calcul variabile precum creșterea populației, epuzizarea resurselor, industrializarea, poluarea, producerea alimentelor și ajungea la concluzia colapsului umanității (probabilitate de 66%) sau la cea a stabilizării lumii (33%).

John Holdren, consilierul principal al lui Barack Obama pentru știință și tehnologie este un adept al teoriilor lansate de Clubul de la Roma în anii 70. Înainte de numire, el a trebuit să precizeze în fața Congresului SUA că nu a susținut niciodată că statul trebuie să aibă un rol în determinarea numărului optim de locuitori al unui stat sau al planetei și ca nu a susținut niciodată ideea sterilizării forțate.

sursa: cotidianul.ro

comentariu rapcea.ro: desi am supravietuit vreme de milioane de ani pe aceasta planeta – ca specie – tuturor cataclismelor, razboaielor, schimbarilor climatice, acu, trebuie sa ii credem pe domnii “iluminati” ca fara conducerea lor “inteleapta”, nu mai creste iarba si nu ne mai lumineaza soarele. Mai sa fie !

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer