Un parlamentar din partea partidului FIDESZ a afirmat, mari, la Budapesta, c etnicii maghiari vor disprea din rile nvecinate, dac nu va exista autonomie.

Gyorgy Csoti a declarat c, de la Tratatul de Pace de la Trianon, etnicii magiari s-au confruntat n permanen cu ncercarea de asimilare n rile vecine. Parlamentarul a fcut aceast declaraie dup sesiunea de nfiinare a unei subcomisii parlamentare pentru autonomie.

Nici mcar mult trmbiatul proces de integrare euro-atlantic nu a rezolvat aceast problem, inndu-se cont de faptul c numrul maghiarilor din rile vecine a sczut cu aproape 300.000 din 1991, a adugat Csoti. n Transilvania, numrul etnicilor maghiari a sczut cu 190.000.

Preedintele comisiei, Katalin Szili, parlamentar independent, a declarat c subcomisia va evalua diferite modele de autonomie, inclusiv din Europa. „O naiune acioneaz corect dac susine toate eforturile de autonomie ale etnicilor si”, a afirmat Szili, citat de MTI.

Potrivit parlamentarului independent Katalin Szili, comisia va invita toate organizaiile implicate n aspiraiile de autonomie pentru consultri.

DeMonika Krajnik –Adevarul

comentariu rapcea.ro: concluzia bacilor ungureni este la fel de hilar și nerealist precum a celor din Clubul de la Roma, care “avertizau plini de ngrijorare” c fr o conducere (a se citi dictatur) unic planetar (a lor, a “iluminaților” adic), Umanitatea va disprea. Va disprea mai degrab umanitatea ca omenie – pentru c va disprea tot ce este omenesc n noi și vom fi reduși la stadiul de animale nlnțuite.

La fel și cu ungurii, temerea c ei vor disprea dac nu vor avea “autonomie” este la fel de fantezist, problema fiind pus astfel cu vdit rea intenție.

Cci statisticile arat c populația maghiar scade mai mult n prea-ludata Ungarie (de unde tinerii fug mncnd pmntul din cauza lipsei de perspective economice și taxelor mari la orice) dect din Romnia – singura țar unde și-au menținut numrul (nici n-au crescut, nici n-au sczut). Diferențele dintre ultimele dou recensminte o arat.

Astfel, larecensmntul populației din 2002au fost nregistrați n Romnia 1.431.807 etnicimaghiari, reprezentnd 6,60% din populația țrii.

Populaia de etnie maghiar a fost la recensmntul din 2011 a fost de 1.238 mii persoane, reprezentnd 6,5% din populaia stabil a rii, scdere explicabil n contextul mbtrnirii populației și crizei demografice ce afecteaz ntreaga Europ, nu doar Romnia sau Ungaria (n contextul n care populația total a Romniei a sczut cu aproape 2,3 milioane conform INS.)

Deci, concluyia este c ungurii, dac vor s supraviețuiasc ca Națiune, trebuie s și acorde lor nșile n Ungaria lor mut iubit, mai mult “autonomie” economic, și s promoveze o politic de creștere a natalitții… n caz contrar, pn n 2050 ei vor disprea n primul rnd din Ungaria, iar ultima rezervație de unguri “autonomi” (n afar de cei din Munții Altai) va fi cea din Covasna și Harghita 🙂

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer