Parlamentar ungar: Etnicii maghiari vor disparea din tarile invecinate in absenta autonomiei

Un parlamentar din partea partidului FIDESZ a afirmat, marți, la Budapesta, că etnicii maghiari vor dispărea din țările învecinate, dacă nu va exista autonomie.

Gyorgy Csoti a declarat că, de la Tratatul de Pace de la Trianon, etnicii magiari s-au confruntat în permanență cu încercarea de asimilare în țările vecine. Parlamentarul a făcut această declarație după sesiunea de înființare a unei subcomisii parlamentare pentru autonomie.

Nici măcar mult trâmbițatul proces de integrare euro-atlantică nu a rezolvat această problemă, ținându-se cont de faptul că numărul maghiarilor din țările vecine a scăzut cu aproape 300.000 din 1991, a adăugat Csoti. În Transilvania, numărul etnicilor maghiari a scăzut cu 190.000.

Președintele comisiei, Katalin Szili, parlamentar independent, a declarat că subcomisia va evalua diferite modele de autonomie, inclusiv din Europa. „O națiune acționează corect dacă susține toate eforturile de autonomie ale etnicilor săi”, a afirmat Szili, citată de MTI.

Potrivit parlamentarului independent Katalin Szili, comisia va invita toate organizațiile implicate în aspirațiile de autonomie pentru consultări. 

De Monika Krajnik – Adevarul

comentariu rapcea.ro: concluzia bacilor ungureni este la fel de hilară și nerealistă precum a celor din Clubul de la Roma, care “avertizau plini de îngrijorare” că fără o conducere (a se citi dictatură) unică planetară (a lor, a “iluminaților” adică), Umanitatea va dispărea. Va dispărea mai degrabă umanitatea ca omenie – pentru că va dispărea tot ce este omenesc în noi și vom fi reduși la stadiul de animale înlănțuite.

La fel și cu ungurii, temerea că ei vor dispărea dacă nu vor avea “autonomie” este la fel de fantezistă, problema fiind pusă astfel cu vădită rea intenție.

Căci statisticile arată că populația maghiară scade mai mult în prea-lăudata Ungarie (de unde tinerii fug mâncând pământul din cauza lipsei de perspective economice și taxelor mari la orice) decât din România – singura țară unde și-au menținut numărul (nici n-au crescut, nici n-au scăzut). Diferențele dintre ultimele două recensăminte o arată.

Astfel, la recensământul populației din 2002 au fost înregistrați în România 1.431.807 etnici maghiari, reprezentând 6,60% din populația țării.

Populația de etnie maghiară a fost la recensământul din 2011 a fost de 1.238 mii persoane, reprezentând 6,5% din populația stabilă a țării, scădere explicabilă în contextul îmbătrânirii populației și crizei demografice ce afectează întreaga Europă, nu doar România sau Ungaria (în contextul în care populația totală a României a scăzut cu aproape 2,3 milioane conform INS.)

Deci, concluyia este că ungurii, dacă vor să supraviețuiască ca Națiune, trebuie să își acorde lor înșile în Ungaria lor mut iubită, mai multă “autonomie” economică, și să promoveze o politică de creștere a natalității… în caz contrar, până în 2050 ei vor dispărea în primul rând din Ungaria, iar ultima rezervație de unguri “autonomi” (în afară de cei din Munții Altai) va fi cea din Covasna și Harghita 🙂

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *