Alge carnivore, care pot devora organisme mai mari si de 10.000 ori decat ele, au invadat plajele daneze.

Oamenii de stiinta spun ca aceste creaturi microscopice, care se hranesc cu vietuitoare ce seamana cu crevetii, dar care masoara maxim un milimetru, sunt pentru prima oara observate in afara Spaniei, relateazaDaily Mail, care citeaza un raport publicat de International Society for Microbial Ecology (ISME) Journal.

“Ce este cu adevarat senzational la aceastadescoperireeste faptul ca algele, ce par sa fie animal si planta in acelasi timp, ataca si se hranesc cu zooplancton”, a declarat Terje Berge, cercetator la Universitatea din Copenhaga.

In 2006, ospeciede alga numita Karlodinium armiger a fost in premiera observata paralizand si mancand vietuitoare ce puteau ajunge si pana la 2 centimetri.
Se crede ca planta reuseste sa-si anihileze victima folosindu-se de o toxina cu efect foarte rapid. Cu ajutorul unor tuburi microscopice, extrage apoi nutrientii din organismul “prazii”.

Descoperirea este una cu adevarat senzationala, menita sa starneasca valva in mediul academic, din moment ce se credea ca algele se bazeaza in mod exclusiv pe fotosinteza pentru a se dezvolta.

Specialistii au tinut sa mentioneze ca algele nu reprezinta vreun pericol pentru oameni.

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer