Americanii construiesc un oraș experimental de un miliard de dolari, pentru testarea tehnologiilor revoluționare.

Pegasus Global Holdings a anunțat că va începe construcția “orașului” CITE (Center for Innovation Testing and Evaluation) pe 30 iunie în New Mexico, cu o investiție de 1 miliard de dolari, potrivit Business Insider.

Proiectul va include toate elementele unui oraș modern american de dimensiuni medii, drumuri, case, școli, totul în afară de cetățeni. În acestă structură, oamenii de știință vor putea să testeze ultimele inovații în materie de energie, sisteme de transport, și dezvoltare de resurse, fără a pune în pericol siguranța oamenilor.

Orașul va fi construit pe o suprafață de aproximativ 39 kilometri pătrați, în deșertul din Lea County, New Mexico.

Elementul central al orașului va fi o zonă cu mediu de laborator, cu o suprafață de 1,6 kilometri pătrați, care va include o zonă urbană, una suburbană și una rurală.

În proiect se for găsi și turnuri rezidențiale, ferme, un centru comercial, parcuri și drumuri, care simulează lumea reală, pentru teste la scară.

O mare parte a orașului va fi alcătuită din laboratoare de teren, care vor servi la testarea unor noi produse pe segmente specifice.

Elementul central al CITE este un centru de operații, situat în subteran, care leagă între ele toate părțile orașului furnizându-le energie, apă și conexiuni de date.

Campusul de cercetare CITE va avea săli de conferință și birouri unde cercetătorii, universitățile și investitorii se pot întâlni și pot colabora la diferite proiecte. În plus, campusul oferă și cazare oamenilor de știință.

sursa: ZF.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *