Senatul a adoptat tacit, marti, o initiativa legislativa prin care se propune infiintarea “Muzeului Comunismului”, unde sa fie etalate exponate relevante pentru aceasta perioada istorica, atat in Romania, cat si in strainatate.

Proiectul ii are ca initiatori pe deputatuláUDTTMRáAmet Aledin – (minoritati), deputatuláUNPRáTudor Ciuhodaru, deputatul independent Mircia Giurgiu si pe deputatuláPDLáPetru Movila.

Potrivit initiatorilor, aceasta institutie ar urma sa fie subordonata Ministerului Culturii, din partea caruia va primi finantare. Muzeul va putea primi, de asemenea, donatii, supuse legislatiei romanesti in vigoare in acest domeniu.

Muzeul va functiona, asa cum se mentioneaza in initiativa legislativa, intr-o cladire pusa la dispozitie de autotitati in municipiul Bucuresti.

“Chiar daca nu a fost o perioada de bun augur, nu avem dreptul sa ne negam istoria”, mentioneaza, printre altele, initiatorii acestei legi in expunerea de motive.

In punctul de vedere inaintat Parlamentului, Guvernul a precizat ca nu sustine adoptarea acestei initiative legislative.

Reprezentantii Executivului au apreciat ca este discutabila infiintarea unei astfel de institutii publice in subordinea Ministerului Culturii, intrucat, cel putin partial, s-ar crea un paralelism institutional nejustificat, in conditiile existentei Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

Proiectul legislativ urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, for decizional.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares