EBA-Nu-e-normal-ca-in-secolul-XXI-in-Romania-sa-mai-existe-targuri-de-carteDiscurs incendiar al Elenei Băsescu azi în Parlamentul European! Tânăra reprezentantă a României în adunarea europeană a demascat practica târgurilor de carte, tolerată chiar și în zilele noastre în multe locuri din țară și chiar în București. „În clipa în care vă vorbesc”, a declarat EBA în fața audienței înmărmurite, „până și în centrul capitalei țării mele are loc un asemenea comerț înjositor pentru demnitatea umană, mascat sub denumirea pompoasă de Bookfest.”

Tânăra europarlamentară a mai spus că din punctul ei de vedere este absolut anormal ca în anul 2012 într-o țară membră a Uniunii Europene cartea să continue să fie vândută ca o marfă, ba mai mult, să fie întinsă pe tarabe în văzul femeilor și copiilor. „Mi se face sincer rău când intru într-un asemenea târg”, afirmă Elena Băsescu, „nici nu mă mir că țara noastră e în continuare privită atât de rău de către străini”.

Întrebată apoi de ziariști ce a determinat-o să denunțe fenomenul târgurilor de carte, EBA a spus că i se trage de la educația modernă pe care a primit-o de la părinți, care au învățat-o că locul cărților nu e în casă, închise într-o bibliotecă.

sursa: timesnewsroman.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares