Japonezii ne invata cum sa scadem rapid alcoolemia

Cercetari recente, facute in Japonia, au demonstrat ca sucul de rosii are calitatea de a reduce la o treime nivelul de alcool din sange, grabind totodata revenirea la normal a celor ajunsi in stare de ebrietate.

In timpul studiului, s-a adminiustrat unui grup de voluntari o cantitate de 100 ml alcool si 480 ml. apa, iar altui grup aceeasi cantitate de alcool, cu o cantitate de 480 ml suc de rosii.

Rezultatele au confirmat cele aratate mai sus, atat in ce priveste scaderea nivelului de alcool in sange, cat si in ce priveste durata pana la revenire din starea de influenta a alcoolului.

Dar efectele benefice ale sucului de rosii nu se opresc aici. Cercetatorii au constatat ca sucul de rosii stimuleaza enzimele din ficat, cu exceptia celor care sunt activate in mod normal, atunci cand bem. Cu alte cuvinte, consumand alimente care dauneaza ficatului, sucul de rosii il portejeazxa de efectul acestora, slabit prin actiunea alcoolului.

Dar sucul de rosii nu este numai un bun protector al celor care consuma alcool. El contine numeroase substante nutritive, inclusiv vitamica C, minerale, fibre, licopen. Ascesta din urma face parte din categoria carotenoizilor si este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante. Datorita lor, este de 100 ori mai eficient decat vitamina E, impotriva radicalilor liberi.

In legatura cu efectul asupra alcoolului intrat in organism, expertii recomanda ca sucul de rosii sa fie consumat asociat cu suc de telina, care inlatura nu numai starea de disconfort produsa de alcool, ci si roseata de pe obraz sau de pe nas, specifice starilor de ebrietate.

Sucul de telina mai are si avantajul ca protejeaza peretii stomacului, in cazul cand, desi aveti afectiuni gastrice, ati facut greseala de a consuma alcool.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *