A murit scriitorul Ray Bradbury, autorul “Fahrenheit 451”

A murit scriitorul Ray Bradbury, autorul "Fahrenheit 451"
Scriitorul american Ray Bradbury, autorul celebrului roman “Fahrenheit 451”, a murit la varsta de 91 de ani, a anuntat, miercuri, biograful sau.

In romanele si cele peste 600 de nuvele scrise, Bradbury, care a abordat genuri precum fantasy, horror, science fiction si mystery, a anticipat aparitia ATM-urilor si transmiterea in direct ale urmaririlor cu masini, potrivit CNN.

“De-a lungul unei cariere care se intinde pe o perioada mai mare de 70 de ani, Ray Bradbury a inspirat generatii de cititori sa viseze, sa gandeasca, sa creeze. Un autor prolific a sute de nuvele si aproape 50 de carti, precum si a numeroase poezii, eseuri, opere, piese de teatru si scenarii de film, Bradbury a fost unul dintre cei mai celebri scritori ai vremurilor noastre”, se spune intr-un comunicat al HarperCollins.

“Fahrenheit 451”, cel mai faimos roman al lui Ray Bradbury, a aparut in 1953 si prezinta o lume in care sunt interzise cartile. In anul 1966, romanul a fost ecranizat.

Alte romane celebre ale lui Bradbury sunt “The Martian Chronicles”, “Dandelion Wine”, “Something Wicked This Way Comes”. De asemenea, el a lucrat si la cateva scenarii, precum “Moby Dick”, versiunea din 1956.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *