Conflictul arabo-israelian s-a mutat in Franta. Trei evrei atacati de imigranti nord-africani

Trei tineri evrei care purtau pe cap kipa specifică cultului iudaic au fost atacați sâmbătă noaptea în  Villeurbanne, lângă Lyon, de un grup format din circa 10 imigranți musulmani, aparent originari din Africa de Nord. Victimele, printre care și o fată, au fost lovite cu ciocane și bare din metal, atacul fiind catalogat de ministrul de interne Manuel Valls ca fiind “extrem de grav”.

În urma incidentului, doi tineri au necesitat îngrijiri medicale iar importante forțe de poliție au fost mobilizate pentru prinderea făptuitorilor. Până în prezent nu a fost reținut nici un suspect.

Acest gen de atacuri ale musulmanilor împotriva comunităților iudaice, dar și creștine, din Franța s-au înmulțit în ultima perioadă, culminând în această primăvară cu atentatele teroriste comise de un tânăr algerian, simpatizant Al Qaeda, care s-au soldat cu moartea a 7 persoane, printre care soldați maghrebieni și copii înscriși la o școală evreiască din Toulouse.

În Franța trăiesc în jur de 600.000 de evrei, aceștia alcătuind cea mai mare comunitate mozaică din toate statele europene. Deasemenea în Franța musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populației, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de musulmani, majoritatea originari din Africa de Nord.

Sursa: FrontPress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *