Trei tineri evrei care purtau pe cap kipa specific cultului iudaic au fost atacai smbt noaptea n Villeurbanne, lng Lyon, de un grup format din circa 10 imigrani musulmani, aparent originari din Africa de Nord. Victimele, printre care i o fat, au fost lovite cu ciocane i bare din metal, atacul fiind catalogat de ministrul de interne Manuel Valls ca fiind “extrem de grav”.

n urma incidentului, doi tineri au necesitat ngrijiri medicale iar importante fore de poliie au fost mobilizate pentru prinderea fptuitorilor. Pn n prezent nu a fost reinut nici un suspect.

Acest gen de atacuri ale musulmanilor mpotriva comunitilor iudaice,dar i cretine, din Frana s-au nmulit n ultima perioad, culminnd n aceast primvar cu atentatele teroriste comise deun tnr algerian, simpatizant Al Qaeda, care s-au soldat cu moartea a 7 persoane, printre care soldai maghrebieni i copii nscrii la o coal evreiasc din Toulouse.

n Frana triesc n jur de 600.000 de evrei, acetia alctuind cea mai mare comunitate mozaic din toate statele europene. Deasemenea n Frana musulmanii alctuiesc peste 10 procente din totalul populaiei, comunitatea islamic fiind format din circa 6-7 milioane de musulmani, majoritatea originari din Africa de Nord.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer