Pentru iubitorii de Tango !

Tango Rendez-vous la Sala Radio!

Pe 7 iunie, de la ora 19.00, vă dăm întâlnire, la Sala Radio, în pași de tango, la un concert ai carui coproducatori sunt Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical.

O mică orchestră internațională, cu 9 instrumentiști care evoluează în Argentina, Olanda, Portugalia, România, Ungaria, Statele Unite, condusă de argentinianul Alejandro Drago,  va interpreta tangouri compuse de  Mariano Mores, Sonia Possetti, Julián Plaza, Gerardo Matos Rodríguez, Alejandro Drago și Astor Piazzolla.

Spectacolul Tango Rendezvous, subintitulat “Douăzeci de ani fără Astor – istoria viitorului tangoului” este dedicat celebrării moștenirii lăsate de Astor Piazzolla, la cea de-a 20-a comemorare a morții sale.

Show-ul, conceput de muzicianul (violonist, dirijor și compozitor) argentinian Alejandro Drago, pentru un turneu de concerte în România, este creat cu intenția de a promova idealurile lui Piazzolla, de a îmbina cele mai înalte standarde ale perfecțiunii tehnice ale muzicii clasice cu sentimentul cel mai autentic și cu energia copleșitoare care irup din rădacinile tangoului.

Tango Rendez-vous prezintă publicului din întreaga lume tangouri tradiționale și, prin intermediul unei incitante călătorii muzicale, introduce spectatorii în lumea fascinantă a Nuevo Tango.

Despre acest proiect Alejandro Drago declara: “Este normal să ne întrebăm cum s-a născut această muzică, în același timp tristă și senzuală! Ca orice produs cultural, muzica lui Piazzolla nu s-a născut în vid, și nici nu a trecut fară să lase o urmă de neșters asupra domeniului muzical în care a crescut. Strădania mea, prin aceată cuprinzătoare selecție de tangouri, nu este doar de a aduce un omagiu lui Piazzolla interpretându-i compozițiile, ci mai degrabă să le prezint în contextul lucrărilor altor muzicieni talentați care au creat înaintea lui, au fost contemporanii lui sau i-au devenit succesori, și care, în activitatea lor creatoare cotidiană se confruntă cu sfidarea (care este și un privilegiu) de a încerca să împingă granițele limbajului muzical al tangoului dincolo de Noul Tango al lui Piazzolla, păstrând în același timp, esența acestuia. Cu alte cuvinte, intenția mea este de a expune un Piazzolla viu și înviorător, la 20 de ani de la dispariția sa, proiectat în viitorul tangoului.”

Programul concertului va fi următorul:

Mariano Mores (1918 – ) – Taquito Militar (milonga),Gricel,Tanguera

Sonia Possetti (1973 – ) – Bailarina (milonga)

Julián Plaza (1928-2003) Nocturna (milonga)

Gerardo Matos Rodríguez (1897 – 1948)  - La Cumparsita (adaptation and variations by A. Drago)

Alejandro Drago (1970 – ) – LaBuda’s Tantric Tango

Astor Piazzolla (1921-1992) – Tres minutos con la realidad; * Melodia en La;* Bordel 1900 (from the cycle “L’Histoire du Tango”);* Calambre;* Revirado;* Oblivion;* Escualo

Organizatori: Societatea de Concerte Bistrița în parteneriat cu  Radio România Cultural și Radio România Muzical

Sponsori: Șerban și Asociații, Looms, EximBank.

Parteneri media: 7 Seri, Modernism.ro, Zile și Nopți, Agenția de carte.ro

Bilete prin rețeaua Eventim și la Casa de Bilete a Sălii Radio.  http://www.radioromaniacultural.ro/tango_rendezvous_la_sala_radio-2485

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *