Richard Wagner, persona non grata in Israel
Evreii nu pierd nici o ocazie pentru a se tŃvŃli pe jos, victimizÔndu-se ţn legŃturŃ cu victimele din cel de-al doilea rŃzboi mondial. Mai nou, Universitatea din Tel Aviv a anuntat ca anuleaza un concert cu muzica lui Richard Wagner, care ar fi urmat sa aiba loc in campusul institutiei, la finalul acestei luni.

In urma unui val de proteste studentesti legate de faptul ca Wagner, compozitorul preferat al lui Hitler, n-a fost niciodata bine primit ináIsrael, conducerea universitatii a decis sa anuleze si concertul, dar si simpozionul dedicat compozitorului german.

Yonathan Livni, fondatorul Fundatiei israeliene Wagner, a inchiriat auditorium-ul universitatii.

Ulterior, conducerea institutiei l-a acuzat ca nu anuntase ca doreste sa organizeze un simpozion si un concert in centrul carora se afla Richard Wagner, scrieáRussia Today.

Atunci cand au fost lipite afise in campus, reactia studentilor a fost destul de negativa pentru a determina conducerea universitatii sa discute anularea evenimentului.

In replica, Livny a afirmat ca tot evenimentul a fost negociat cu directorul Universitatii din Tel Aviv, care stia ca este vorba despre un concert cu muzica lui Richard Wagner.

áMŃsura este la fel de aberantŃ precum ar fi cea de a propune retragerea de pe piața culturalŃ din RomÔnia a lui Ceaikovski și a tuturor operelor compozitorilor care ţi plŃceu lui Stalin… doar ca sŃ amintim lumii cÔt de victime suntem…


CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares