Soferilor li se pregateste un cazier auto
Soferii ar putea avea, intr-un viitor apropiat, un “cazier auto” in care sa fie trecute toate abaterile comise de acestia, inclusiv contraventiile.

Ministerul de Interne pregateste un proiect de lege prin care vrea sa infiinteze o baza de date in care vor fi trecute infractiunile si contraventiile soferilor, informeaza Romania Tv.

Prin aceasta masura, politistii vizeaza soferii care nu respecta regulile decirculatie, dar si soferii de autobuze si vatmanii.

Astfel, angajatii de la Politia Rutiera vor folosi aceasta baza de date atunci cand vor opri un sofer intrafic. Ei vor putea consulta istoricul abaterilor si contraventiilor acestora, un fel de “cazier auto” al conducatorului auto respectiv.

In plus, baza de date va putea fi folosita si de angajatori, daca vor dori sa angajezesoferi, iar soferii vor avea si ei acces la baza de date.

In acest moment, aceasta masura este doar in stadiul de proiect al Ministerului de Interne, urmand a fi supus dezbaterii publice. Cel mai probabil, el va intra in vigoare pana la sfarsitul anului.

Mai nou, n dosarele penale cu accidente rutiere cu victime, Poliția Rutier trimite un fel de fiș de cazier rutier, unde sunt trecute toate contravențiile.
CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares