Mai mulți martori dintre angajații unui hotel implicat în evenimentul Bilderberg 2012 au declarat pentru publicația britanică “The Guardian” că l-au văzut la întâlnirea din Chantilly, Virginia, pe contracandidatul lui Barack Obama la alegerile pentu președinția Statelor Unite.

În 2008, atunci când Barack Obama și Hillary Clinton erau umăr la umăr în cursa pentru nominalizarea în cursa prezidențială din partea Partidului Democrat, a avut loc o întâlnire a grupului Bilderberg în Chantilly, Virginia.

Hillary și Obama  au dispărut în ziua de 5 iunie 2008 pentru câteva ore, undeva în zona Washingtonului, după cum a relatat apoi presa americană, care a tras concluzia că au fost amândoi, cu siguranță, la întâlnirea cu cei din Bilderberg. Atunci când avionul celor doi s-a întors la Washington, Obama nu era la bord, semn că acesta a fost favoritul celor din grupul Bilderberg în fruntea SUA. Așa s-a întâmplat cu președintele George H.W. Bush  în 1985, cu președintele Bill Clinton în 1991, cu Tony Blair în 1993 sau cu Romano Prodi, fostul șef al Comisiei Uniunii Europene, în 1999.

În urmă cu patru ani, senatorul Barack Obama a participat la întâlnirea Bilderberg, exact în același hotel, scrie The Guardian, care explică faptul că participarea republicanului Mitt Romney nu ar putea fi altceva decât “încoronarea” acestuia la cea mai înaltă funcție a celui mai puternic stat din lume.
Va urma Mitt Romney pașii pe care Clinton, Cameron și Blair i-au făcut prin participarea la întâlnirea Bilderberg pentru ca mai apoi să ajungă lideri?“, se întreabă The Guardian care pune aceeași întrebare, dar un pic ironic: “A îngenuncheat Romney cu un genunchi în fața lui David Rockefeller?” (simbol al încoronării n.r).Mitt Romney nu apare pe lista oficială a întâlnirii, pentru că, spun cei de la The Guardian, lista aceea e mai puțin relevantă. Astfel, nu-i vei vedea niciodată pe acea listă pe oameni cu adevărat importanți precum Mitt Romney sau Bill Gates, care a fost surprins părăsind hotelul unde a avut loc întâlnirea.

Întâlnirile și discuțiile grupului sunt secrete

Grupul Bilderberg a luat naștere în mod oficial în 1954, prima întrunire având loc în Hotelul Bilderberg, din localitatea olandeză Oosterbeek, de unde i se trage și numele. Proprietarul hotelului era Prințul Bernhard de Olanda, tatăl Reginei Beatrix. Potrivit jurnalistei spaniole Cristina Martin Jimenez, care a studiat istoria și evoluția grupului, finanțistul Joseph H. Retinger, un evreu de origine poloneză, îi ceruse Prințului Bernhard să îi invite pe liderii NATO și nu numai la o dezbatere deschisă pe teme de actualitate externă. Printre cei care au răspuns atunci invitației s-au numărat reprezentanții tuturor statelor membre NATO, precum și magnatul David Rockefeller, directorul CIA Walter Bedell Smith și președintele companiei multinaționale Unilever, Paul Rijkens. În total, 66 de participanți. Primul președinte al Bilderberg a fost chiar Prințul Bernhard, care a deținut această funcție până în anul 1976.

Ierarhia Bilderberg se structurează în trei cercuri concentrice, susține Cristina Martin Jimenez. Cercul intern și inaccesibil îl constituie așa-numitul Comitet al Înțelepților. Este alcătuit din patru membri, dar nu se știe decât numele unui dintre ei: americanul David Rockefeller, acum în vârstă de 96 de ani. În calitate de președinte, vicontele Etienne Davignon face parte din Comitetul Director, cercul intermediar, unde mai sunt reprezentate secretariatele și trezoreriile de pe ambele maluri ale Atlanticului. Etienne Davignon, care este fost vicepreședinte al Comisiei Europene și președinte al Agenției Internaționale pentru Energie s-a instalat la conducerea Bilderberg în anul 2000.

Mitt Romney câștigă alegerile primare în alte cinci state, între care și California

Concidență sau nu, Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, a câștigat marți alegerile primare în alte cinci state, între care și California, potrivit rezultatelor parțiale.

Fostul guvernator al statului Massachusetts (nord-est), care a adunat după câștigarea la sfârșitul lunii mai a alegerilor primare din Texas numărul de delegați suficienți pentru a-și asigura învestitura partidului în confruntarea cu Barack Obama în scrutinul din noiembrie, a obținut 80,9% dintre sufragii în California (vestul SUA), conform rezultatelor parțiale.

Texanul Ron Paul a obținut 9,3% din voturi, ultaconservatorul Rick Santorum 4,9% și Newt Gingrich 3,8%, potrivit cifrelor oficiale obținute după numărarea a peste 21% din buletinele de vot.

Mitt Romney obține astfel după câștigarea alegerilor din California încă 172 de delegați.

În Montana (nord), Romney a câștigat alegerile cu 69% din voturi (din aproximativ 23% din buletinele numărate), în timp ce în Dakota de Sud (centru) a obținut 66% din voturi (rezultate finale), potrivit cifrelor oficiale.

În New Mexico (sud), Romney a obținut marți seara 73% din voturi (din aproximativ 61% din buletinele numărate), la fel ca și în New Jersey (est), unde a obținut 81% din voturi (cu 97% din buletinele numărate), potrivit CNN.

Mitt Romney, 65 de ani, ar urma să fie învestit oficial de partidul său în timpul Convenției republicane de la sfârșitul lunii august din Tampa, Florida (sud).

sursa: capital.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares