Un-locuitor-din-Harghita-s-a-trezit-intr-o-dimineata-vorbind-romanesteÎntâmplare halucinantă în municipiul Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita)! Un localnic s-a trezit ieri dimineață vorbind perfect în română, limbă pe care în mod normal nu ar fi avut niciun motiv să o cunoască. „Când ne-am trezit și mi-a spus Bună dimineața într-o română perfectă vă jur că am început să urlu”, povestește soția lui. „Nici nu știam bine în ce limbă vorbește, am întrebat un absolvent de Litere și ne-a zis că e o limbă veche, dispărută de veacuri de pe aceste meleaguri. Ca să ne putem înțelege cât de cât cu el a trebuit să chemăm tocmai de la Brașov pe cineva care vorbește limba asta”.

Bărbatul din Harghita spune că nu înțelege cum de i s-a întâmplat tocmai lui o asemenea nenorocire, „Familia mea e aici de sute de ani și neam de neamul meu nu a vorbit româna”, zice el. „Acum, că a căzut blestemul ăsta pe mine, nu mă mai înțeleg cu nimeni în tot județul ăsta. Nu pricep ce scrie pe stradă, nu pot cere o pâine. Mă simt străin în țara mea, vă jur”, a declarat omul, plângând, într-o română impecabilă.

Medicii nu au nicio explicație pentru starea bărbatului, însă starea lui dă semne de ameliorare. Întrebat acum câteva ore de un reporter DUNA TV cum s-a putut întâmpla așa ceva, el a răspuns „Nem tudom” într-o maghiară stricată.

sursa: timesnewsroman.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares