Un-locuitor-din-Harghita-s-a-trezit-intr-o-dimineata-vorbind-romanestentmplare halucinant n municipiul Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita)! Un localnic s-a trezit ieri diminea vorbind perfect n romn, limb pe care n mod normal nu ar fi avut niciun motiv s o cunoasc. „Cnd ne-am trezit i mi-a spusBun dimineaantr-o romn perfect v jur c am nceput s urlu”, povestete soia lui. „Nici nu tiam bine n ce limb vorbete, am ntrebat un absolvent de Litere i ne-a zis c e o limb veche, disprut de veacuri de pe aceste meleaguri. Ca s ne putem nelege ct de ct cu el a trebuit s chemm tocmai de la Braov pe cineva care vorbete limba asta”.

Brbatul din Harghita spune c nu nelege cum de i s-a ntmplat tocmai lui o asemenea nenorocire, „Familia mea e aici de sute de ani i neam de neamul meu nu a vorbit romna”, zice el. „Acum, c a czut blestemul sta pe mine, nu m mai neleg cu nimeni n tot judeul sta. Nu pricep ce scrie pe strad, nu pot cere o pine. M simt strin n ara mea, v jur”, a declarat omul, plngnd, ntr-o romn impecabil.

Medicii nu au nicio explicaie pentru starea brbatului, ns starea lui d semne de ameliorare. ntrebat acum cteva ore de un reporter DUNA TV cum s-a putut ntmpla aa ceva, el a rspuns „Nem tudom” ntr-o maghiar stricat.

sursa: timesnewsroman.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.