Ne-am refugiat de cldura ucigtoare de pe plaj, la terasa de lng noi, amenajat rustic, cu lemn mbrnit, plase de pescari și stuf din belșug. Dialogurile la mas se dezvolt natural, cu repezișuri spontane, mici glume și ironii nevinovate. Ușor, discuția alunec spre criza european, Grecia, etc. Iar pe mine m pocnește subit un dor de a pune pe hrtie niște concluzii pe care le-am tras de mult pe tema unor anormalitți vizibile cu ochiul liber, dar care n mod ciudat, vd c nu mir pe nimeni, cu excepția subsemnatului, motiv pentru care vi le aduc și vou la cunoștiinț.

Grecii. ia de care toat lumea zice c sunt codașii Europei la munc, de care guvernul elen se roag s și plteasc impozitele (c dac ncearc s le impun ceva – ies n strad cu toții,cu preoții n frunte !). O prim anomalie: de ce mama naibii se roag toat Europa de ei s rmn n UE, și pompeaz n curu lor tone de euro, n loc s i lase s și vad de drumu lor prin Istorie, care-o fi la !? Nu cumva grecii știu ceva ce noi nu știm ? De ce este att de important ca grecia s rmn membr UE ? ce tragedie s-ar produce dac ies grecii și revin la drahm ? Parc grecii ne spun: “B, putem s ne și ccm n capu vostru de europeni workoholici, c știm c stpnii voștri au nevoie de noi, și nu vor renunța la noi, indiferent cți bani le-am cere !” și și permit s pluseze, cu același fler și tupeu levantin, cu care ne-au clrit sute de ani prin prțile astea. Triasc Fanarul și Amenințarea Fantomei ieșirii Greciei din UE, care ne crește nou ratele n euro pn la cer (și cursul leu-euro asemenea !). Mi-e sil de modul abject n care trag toți pe noi, cnd li se ntmpl lor ceva nașpa. Se clatin Grecia ? La noi, “ngrijorarea” duce Euro pn la cer n raport cu leul. S-au rstit americanii la Iran ? Imediat, prețul benzinei salt, datorit “tensiunilor internaționale”, chit c suntem țar productoare și exportatoare, cu reserve petroliere pentru juma de Europ ! Au trecut de la 1 mai asiaticii pe Euro n detrimentul dolarului !? Iediat la noi se simte, numa c pe spinarea leului ! Triasc “romnul” Mugur Isrescovici !

Eu cred c o astfel de ieșire a Greciei ar echivala cu o nereușit pentru strategii UE, acele mici creiere cenușii care ne gndesc n avans destinele n imensul lagr european. Iar ei nu vor s accepte c planul de unificare european d rateuri. Ei viseaz la extinderea Europei și acolo unde geografic vorbind, nu mai putem vorbi de btrnul continent al frumoasei ieșite din mare pe spatele taurului olimpian (și aici, grecii dețin patentul legendei…).

Vor s includ n Europa Unit și Turcia, care este d.p.d.v. teritorial majoritatea n Asia și care și-a exprimat clar refuzul de a intra n UE. Ar vrea s se extind și nspre Rusia, chit c nici asta nu prea e n Europa… ba, dac aș face o comparație la nivel de proporții, cred c mai degrab UE s-ar integra n imensitatea imperiului sovietic…

Ce s mai zic de anomalia numit Europa ? C la Eurovizion particip an de an o țar care nu are nici n clin nici n mnec cu Europa ? Vorbim aici de Israel, situat n mijlocul Orientului, care pn acum nu și-a fcut simțit prezența n sus-numitul concurs muzical, dect prin prezența unui-unei cntreț-cntrețe fr valoare, denumit-denumit pompos Dann(a) internațional !? Dup btrnicile din Rusia, pe cnd vom vedea la Eurovizion și un trib de cntreți africani bantu ?! Prerea mea e c bieții ia dștepți care gndesc toat povestea asta ncearc unificarea forțat a colțului sta de lume – ca s ne poat conduce mai ușor. Ce bine le-ar pica acum un Imperiu Planetar ! Forța fie cu noi ! S ducem carul european mai departe, sub vașnicul nostru crmaci !

Rapcea Mihai

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.