introducere rapcea.ro: Pe parcursul zilelor de 13, 14 și 14 iunie voi publica n foileton un articol ce rememoreaz – din perspectiva unui participant la rezistența anti-comunist din primele zile de dup cderea regimului Ceaușescu, pn la acapararea puterii de ctre neocomuniștii conduși de Ion Iliescu, eșalonul 2 al PCR.
L-am ndemnat pe dl. Ene Viorel, președintele Asociației Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romnia, de care m leag o frumoas camaraderie, s povesteasc, n cuvinte simple, cteva din momentele trite de dnsul n 1990. Am inițiat acest demers la o stavil n fața uitrii sau, mai grav – a rescrierii istoriei de ctre cei vinovați de instaurarea neo-comunismului n ROmnia post-decembrist. Cci, dac ne-au furat prezentul și se strduiesc s ne fure viitorul, nu i putem lsa s ne fure și trecutul… Articolul este scris la obiect, fr patim, corect. Doar fapte. Și judecata generațiilor viitoare.
Partea I-a
Vltoarea evenimentelor din decembrie 1989 m-au prins in Piata Universitatii si ulterior in sediu C.C., asistand la fuga dictatorului Ceausescu. Oameni au fost raniti sau ucisi langa mine, dar luptam cu totii pentru libertate, sau cel putin asa am crezut initial.
Am sperat ca am scapat de ceausisti si de COMUNISM. Repede am constatat ca nu era decat o schimbare de fatada, esaloanele 2 si 3 ale Partidului Comunist Roman luand locul dictatorilor ucisi in ziua sfnt de Craciun.
Securistii au primit ordin sa se retraga pentru scurta vreme din sfera vizibila a societții.
Frontul Salvarii Nationale condus de Ion Iliescu si camarila sa, au acaparat puterea in Romania, ducandu-ne in ,,PERESTROIKA’’ rusa.
Incepand din 12 ianuarie 1990 au inceput manifestatii de contestare a F.S.N. –ului si a comunistilor condusi de kaghebistul Ion Iliescu.
Presiunea strazii si a partidelor istorice au dus in 28 ianuarie 1990 la o mare demonstratie anti Iliescu si F.S.N. la care au participat zeci de mii de protestatari, care s-au deplasat in Piata Victoriei la sediul Guvernului Provizoriu.
In ziua de 29 ianuarie Petre Roman – n calitate de Prim Ministru in Guvernul Provizoriu si-a platit polita impotriva P.N.T.C.D.-ului adunand hoardele feseniste si atacand sediul partidului, pe Corneliu Coposu – presedintele PNTCD scotandu-l din sediu “salvandu-l” cu tancheta ca si pe Ceausescu.
Iliescu si camarila au fost nevoiti sa cedeze o parte din putere si s-a infiintat C.P.U.N.-ul, Iliescu promițnd ferm ca F.S.N.-ul se va ocupa doar de organizarea Alegerilor Generale din data de 20 mai, fr sa participe la alegeri.
Mare minciuna ! Iliescu a anuntat ulterior participarea F.S.N.-ului(format in majoritate din comunisti) la alegerile din 20 mai 1990.
Paharul s-a umplut si studentii ajutati de anticomunistii din Bucuresti incepand cu data de 22 aprilie 1990 au blocat Piata Universitatii protestand impotrivacomunistilor care preluasera puterea in Romania prin Ion Iliescu si camarila.
Fenomenul PIATA UNIVERSITATII – acest FORUM al Democratiei a reunit toate fortele anti-comuniste aratand ntregii lumi ca Revolutia din decembrie 1989 a fost furata de catre Iliescu, comunistii si securistii .
Zilnic mii si zeci de mii de protestatari se strangeau in acest loc si demonstrau ca Iliescu este in continuare comunist, continuator al lui ceausescu si omul rusilor.
Acest fenomen ,,Piata Universitatii’’ a incercat sa suplineasca lipsa de informare a populatiei, deoarece singura televiziune era T.V.R. Libera – aservita celor care au furat revolutia si au instaurat comunismul cu fata umana promovat de Uniunea Sovietica prin Gorbaciov.
Studentii, sufletul Pietii au compus cantece si au tinut viu spiritul anticomunist pe intreaga desfasurare a protestului.
Iliescu vadit deranjat de proteste si in spiritul comunist pe care l-a invatat la Moscova a reactionat initial verbal spunand ca cei din Piata Universitatii “sunt niste GOLANI”. Dar era doar inceputul.
In 20 mai 1990 – denumit n calendarul ortodox Duminica Orbului au avut loc Alegerile Generale prin care populatia putin informata, venita dupa 45 de ani de comunism si dictatur, a votat F.S.N.-ul cu 66% si Iliescu presedinte cu 85%.
In data de 24 mai 1990 asociatiile studentesti si formatiunile civice organizatoare ale Pietii Universitatii au semnat un protocol prin care se RETRAGEAU oficial din Piata. Prețul retragerii: nființarea primei televiziuni cu adevrat libere – televiziunea SOTI.
Din aceasta data doar catva indivizi au ramas in Piata Universitatii, refugiati pe platoul din fata Teatrului National
Va urma…


CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares