Obezitatea, fumatul si consumul de alcool NU scad calitatea spermei - studiu
Daca mai toate studiile de pana acum aratau ca atat fumatul, cat si alcoolul sau obezitatea isi pun amprenta asupra probabilitatii de a avea urmasi, scazand drastic sansele, o noua cercetare a ajuns la concluzia ca, in realitate, acesti factori influenteaza prea putin calitatea spermei.

In cadrul recentului studiu realizat de doua universitati, Sheffield si Manchester, s-a comparat stilul deáviataáavut de aproape 1.000 de barbati cu o calitate slaba a spermei cu cel al altor 1.300 de barbati a caror sperma era normala din punct de vedere calitativ.

S-a observant ca diferentele, in ceea ce priveste calitatea acesteia, erau foarte mici intre barbatii care nu fumasera niciodata si cei care terminau un pachet pe zi, relateazaáBBC.

In mod paradoxal – daca luam in considerare sfaturile medicilor si studiile anterioare – nici consumul, chiar excesiv, deáalcool, indicele de masa corporala mare si chiar folosirea de droguri recreationale nu au parut sa conteze mai mult.

Insa tipul de lenjerie purtata s-a dovedit ca este important, boxerii fiind de preferat.

In cadrul studiului nu s-au luat in considerare factori precum marimea si forma spermatozoizilor ori calitatea ADN-ul continut, ci mai degraba mobilitatea lor.

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares