Studenții Universității Spiru Haret au ieșit în stradă, nemulțumiți de faptul că universitatea a luat decizia dublării taxei de studiu față de anul trecut, de la 2.500 de lei la 5.400 de lei. Anul trecut, conducerea Universității a mai mărit o dată taxele, de la 1.800 de lei la 2.500 de lei.

De exemplu, studenții de la Facultatea de Arhitectură care încep anul trei vor plăti o taxă de trei ori mai mare decât cea plătită în primul an de studiu. Astfel, ei vor plăti 5.600 de lei pentru al treilea an de studiu.

Universitatea nu s-a consultat cu studenții înainte de a lua această decizie, iar Rectorul universității a refuzat orice negociere cu studenții susținând că “nu este problema universității dacă studenții nu mai pot să își plătească taxele de școlarizare“, scrie Asociația Studenților Arhitecți “Spiru Haret”, într-un comunicat.

Protestele împotriva deciziei instituției au început de miercuri li au fost conduse de studenții de la Facultatea de Arhitectură, cei mai afectați de scumpirea taxelor.

Universitatea a arătat o lipsă de respect totală față de studenți, tratați mai degrabă ca o marfă sau cel mult ca simpli clienți și în niciun caz ca membri într-o comunitate academică“, mai scriu studenții în comunicat.

Potrivit Asociației, consultarea studenților și transparența procesului de stabilire a taxelor de studii sunt obligatorii. “Considerăm intolerabilă inducerea studenților în eroare prin înmatricularea lor cu taxe mici doar pentru ca acestea să fie crescute ulterior fără măsură de conducerea universității”m cred studenții.

sursa: capital.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares