Studenii Universitii Spiru Haret au ieit n strad, nemulumii de faptul c universitatea a luat decizia dublrii taxei de studiu fa de anul trecut, de la 2.500 de lei la 5.400 de lei. Anul trecut, conducerea Universitii a mai mrit o dat taxele, de la 1.800 de lei la 2.500 de lei.

De exemplu, studenii de la Facultatea de Arhitectur care ncep anul trei vor plti o tax de trei ori mai mare dect cea pltit n primul an de studiu. Astfel, ei vor plti 5.600 de lei pentru al treilea an de studiu.

Universitatea nu s-a consultat cu studenții nainte de a lua aceast decizie, iar Rectorul universitții a refuzat orice negociere cu studenii susținnd c “nu este problema universitții dac studenții nu mai pot s și plteasc taxele de școlarizare“, scrie Asociaia Studenilor Arhiteci “Spiru Haret”, ntr-un comunicat.

Protestele mpotriva deciziei instituiei au nceput de miercuri li au fost conduse de studenii de la Facultatea de Arhitectur, cei mai afectai de scumpirea taxelor.

Universitatea a artat o lips de respect total faț de studenți, tratați mai degrab ca o marf sau cel mult ca simpli clienți și n niciun caz ca membri ntr-o comunitate academic“, mai scriu studenii n comunicat.

Potrivit Asociaiei, consultarea studenților și transparența procesului de stabilire a taxelor de studii sunt obligatorii. “Considerm intolerabil inducerea studenților n eroare prin nmatricularea lor cu taxe mici doar pentru ca acestea s fie crescute ulterior fr msur de conducerea universitții”m cred studenii.

sursa: capital.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.