Rusii au adus ploaia peste manifestantii anti-Putin, acuza un parlamentar
Un scandal a izbucnit laMoscova, dupa ce un membru al Parlamentului a acuzat Kremlinul ca a utilizat substante chimice pentru a aduce o ploaie torentiala peste protestatarii prezenti la o manifestatie anti-Putin.

Marti, o rupere de nori i-a udat la piele pe zeci de mii de manifestanti stransi pentru cel mai mare eveniment organizat de Opozitie dupa investirea luiVladimir Putinin functia de presedinte, scrieThe Guardian.

Furtuna i-a obligat pe oameni sa se imprastie care incotro, cu mai bine de o ora inainte de sfarsitul programat al intalnirii.

Deputatul Ilia Ponomariov a acuzat autoritatile ca au manipulat vremea pentru a deranja protestul. Liderul Opozitiei a scris pe blog ca in apa de ploaie stransa marti s-a gasit o cantitate mare de substante chimice. Expertii l-au contrazi,s insa, explicand ca nu sunt dovezi ca autoritatile pot declansa ploaia cand si unde vor.

Directorul adjunct al agentiei meteo ruse a subliniat ca vremea ploioasa a fost anuntata din urma cu cateva zile.

Mai mult, alti oficiali au aratat ca autoritatile au luat toate precautiile pentru a evita ruperea de nori de marti, cand a fost si sarbatoare nationala, trimitand opt avioane militare sa imprastie substante chimice care sa garanteze vremea buna.

Ponomariov a anuntat insa ca va cauta o modalitate prin care sa-si confirme suspiciunile.

InRusiase practica frecvent o operatiune de dispersare a norilor de ploaie de deasupra Moscovei in zilele nationale. Un primar a propus chiar utilizarea metodei pe timp de iarna, pentru a reduce cantitatea de zapada cazuta in capitala.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *