n Romnia dup 1990 au aprut și primele bnci private cu capital romnesc, adic bnci romnești! Aflate n proprietatea și administrația unor romni. A unor romni mai mult sau mai puțin motivați – pe lng altele, și de oarecari sentimente altruiste, ca s nu le spun chiar patriotice, naționaliste. Exemplul cel mai cunoscut pentru mine și mai convingtor, Banca DACIA FELIX. nființarea acestei bnci a fost legat de numele unor inimoși ardeleni, n frunte cu profesorii universitari clujeni Iustinian Petrescu, Liviu Roman, Adrian Motiu, Romulus Constantinescu, lideri deopotriv n Uniunea VATRA ROMNEASC și PUNR. Sediul bncii – la Cluj-Napoca. Deloc ntmpltor! Menirea acestei bnci era s asigure creditarea ntreprinztorilor romni, etnici romni ndeosebi, pentru a ne asigura c, prin privatizarea ce urma s se declanșeze, elementul romnesc din Transilvania nu va fi marginalizat sau exclus de concurența unor ntreprinztori strini sau susținuți financiar din strintate.

Acum, dup 22 de ani, știm bine unde am ajuns: beneficiarii privatizrii din Romnia sunt mai ales strinii, firme sau așa zis ntreprinztori strini. Iar printre beneficiarii autohtoni, etnicii romni sunt o minoritate. Nu numai n Transilvania, din pcate… Iar aceast evoluție nefireasc a lucrurilor are, cum toat lumea știe, o strns legtur cu nstrinarea Bncii DACIA FELIX.

Un rol asemntor și-a asumat și Banca Internațional a Religiilor – BIR, al crei istoric mi-e mai puțin cunoscut n tristele sale detalii. Știu ns destule ca s pun alturi soarta celor dou bnci romnești și, n general, soarta creditului romnesc. A fost deliberat sabotat și scos de pe piața financiar! Face parte acest capitol din opera de mari proporții care se cheam distrugerea economic a Romniei, a statului romn, ca țint final!

Cunosc binișor ce s-a ntmplat cu DACIA FELIX și am de pus o ntrebare lui MUGUR ISRESCU. Am o nedumerire, probabil singura care mi-a rmas n legtur cu acest subiect dureros. Prin Banca Național a Romniei, MUGUR ISRESCU a avut un rol decisiv n dispariția, de facto, a Bncii DACIA FELIX! Banca cu acest frumos nume, n care mulți romni și-au pus mari ndejdi, nu a dat faliment, așa cum știe publicul larg. Ci „doar” a suferit o schimbare radical a acționariatului, a proprietarului, care, din majoritar romnesc, a devenit majoritar evreiesc. Și aceast schimbare s-a produs fr voia acționariatului, a acționarilor romni, dar cu voia guvernatorului Mugur Isrescu, prin cteva „inginerii financiare” n care este amestecat att Banca Național a Romniei, ct și Guvernul Romniei.

Mai nti, printre acționarii principali ai Bncii DACIA FELIX s-a infiltrat și cunoscuta firm ARCOM, firm de mare prestigiu, care a dus n lume faima Romniei. Asta pn n 1990. Dup, s-au mai schimbat lucrurile, n urma privatizrii, desigur. Se pare c a fost vorba de o schem, o stratagem, o „inginerie financiar”: nimeni din staful și acționariatul DACIEI FELIX nu a avut ceva mpotriv ca ARCOM s devin unul dintre acționarii cei mari. Ca din ntmplare, firma ARCOM s-a angajat apoi s execute o lucrare n Israel, printr-un contract conceput, zic unii, special pentru ca firma romneasc s ias n pierdere. Ceea ce s-a și ntmplat: ARCOM nu și-a putut respecta angajamentele contractate, a ajuns n proces cu beneficiarul israelit, a pierdut și, n contul datoriei contractate prin sentinț judectoreasc, ARCOM a „trebuit” s cedeze acțiunile sale de la DACIA FELIX firmei din Israel, pe care, chipurile, o pgubise prin nendeplinirea angajamentelor asumate prin contract. Așa a aprut prima mare breș n acționariatul romnesc de la banc. Prin ARCOM, o firm din Israel, beneficiara colaborrii cu ARCOM, a devenit acționar principal la DACIA FELIX.

A doua lovitur, de data aceasta fatal, a venit de la numitul MUGUR ISRESCU, a crui Banc Național a Romniei a dat bncii DACIA FELIX un credit, un mprumut de 100 milioane de dolari, ca sprijin firesc și de la sine nțeles c trebuie s vin la nevoie din partea bncii centrale, naționale, pentru bncile din subordine.

A urmat ns gestul criminal: MUGUR ISRESCU, care mai pusese pn atunci n dificultate DACIA FELIX de mai multe ori, a cesionat creditul acordat bncii romnești unei firme de apartament, deținut de un necunoscut, al crui singur atu pe piața financiar era calitatea sa de evreu: Robinson, parc, se numea individul! Cu acesta MUGUR al nostru face un contract și cedeaz creanța de aproximativ 100 de milioane de dolari n condiții extrem de avantajoase: pentru 22,5 milioane de dolari, diferența urmnd s fie recuperat pe parcursul a ctorva ani. Asemenea condiții, att de avantajoase, ar fi fost acceptate și de Banca DACIA FELIX. Nu mai zic c s-ar fi gsit sute de investitori romni care ar fi putut semna ei acel contract, ar fi avut capacitatea financiar necesar. MUGUR ISRESCU nici nu s-a gndit s caute și alt mușteriu n afara misteriosului Robinson! Și s recurg la o licitație sau ceva asemntor, la care s poat participa n primul rnd DACIA FELIX.

Probabil c cei care pe MUGUR ISRESCU l țin n funcție de 22 de ani – record mondial!, i-au cerut, impus sau sugerat cu cine s fac contractul de cesionare a creanței! Adic pe mna cui s predea banca DACIA FELIX, fr s se mai consulte cu acționarii romni ai bncii. S-a consultat cu Micki Șpag, cel care la guvern s-a ocupat cu ntocmirea actelor care s dea iz de legalitate unui act total nelegitim, imoral, anti-național etc. n cercuri intime, adic atunci cnd se mbat mai tare, (re)numitul Șpag se laud c n felul acesta le-a luat evreilor un milion de dolari. Adic i-a tras n pieptu-i de aram! Restul, de 99 milioane le-a rmas integral noilor propietari evrei. Din ntmplare evrei! Plus cteva zeci de milioane de dolari aflați n safe-ul bncii, și de care noul acționar majoritar nu avea dreptul s se ating! I-a fcut dispruți acel Robinson, apoi a disprut și el dup ce a vndut DACIA FELIX la alt banc, tot din Israel, despre care toți cunosctorii susțin c este „banca Mossadului”! Numai o banc are Mossadul? Cam slbuț, domnilor…

Și ntrebarea mea care este?

Nu! Nu am nicio ndoial c fr MUGUR ISRESCU nu s-ar fi putut derula nstrinarea frauduloas a Bncii DACIA FELIX. Aportul su a fost capital! Din cți vor fi tras sforile acestei urte malversații, mna lui ISRESCU a fost cea mai activ, mai iute, mai …ndemnatic, a intervenit decisiv și fr recurs mpotriva intereselor romnești legate de existența și funcționarea Bncii DACIA FELIX! Legate de existența unui sistem bancar autentic romnesc!

Și nc un Nu! Nu, n-am s-i cer lui MUGUR ISRESCU s fac public contractul cu firma intrepidului Robinson și nici n-o s ntreb n ce msur istețul ovrei s-a achitat de obligațiile asumate n acel contract. Se pare c deși condițiile trocului erau extrem de avantajoase pentru cetțeanul israelian, nici mcar pe acestea nu le-a respectat. Se pare c nu a pltit nici mcar cele 22,5 milioane de dolari cu care a cumprat de la MUGUR ISRESCU creanța de 100 de milioane de dolari, cu un profit de 400% (patru sute la sut)! Mi-e foarte clar c dispariția bncilor romnești nu este o ntmplare, un rezultat al liberei concurențe de pe piața financiar, ci este ținta urmrit cu tenacitate de entitți (cercuri, instituții etc.) faț de care numitul MUGUR ISRESCU are obligații de obedienț necondiționat imposibil de ignorat. E„omul lor”, n termeni mai expliciți! …M rog! E alegerea lui MUGUR ISRESCU! De gustibus, probabil. Și n cel mai bun caz! S fie sntos!

Ci alta este ntrebarea mea! Pentru ca aceast schimbare de proprietar s se produc, a fost nevoie s fie anulat, redus la tcere și la neputinț opoziția care s-a manifestat n interiorul acționariatului de la DACIA FELIX! Oamenii aceia nu au stat ca niște momi fataliste, ci au ncercat s se opun tentativei isresciene. Au strnit astfel reacții dintre cele mai dure mpotriva mpotrivirii lor. Bunoar cu ajutor mafiot internațional, domnului Sever Mureșan, acționarul cel mai activ mpotriva acestor manevre, i s-a nscenat o tentativ de asasinat, a fost arestat și ținut cteva luni bune la nchisoare, pn s-a legalizat furtul bncii. Nu-l ntreb pe MUGUR ISRESCU dac are vreun amestec n aceast conjurație! S-l ntrebe domnul Sever, dac are chef!

Eu altceva vreau s-l ntreb pe MUGUR ISRESCU…

Și anume: au mai fost trei persoane care, alturi de domnul Sever Mureșan, s-au strduit ct au putut s mpiedice nstrinarea bncii romnești. E vorba de

1.PAMFIL GORCEA, fost colonel SRI, care a vorbit primul n public despre intenția „unora” de a ataca banca, a acționat n interiorul acționariatului pentru a-i face pe acționarii de la DACIA FELIX s conștientizeze pericolele la care este expus banca, iminența atacului financiar menit s duc la dispariția bncii!

2.EMIL CIOFLAN, profesor la ASE, unde l-a avut student apropiat și pe MUGUR ISRESCU, pe lng care a intervenit de mai multe ori dup 1990, semnalndu-i direcția greșit pe care a dat-o sistemului financiar și bancar din Romnia.

3.IOAN GEORGIU, magistrat din Cluj Napoca, care, singur mpotriva sistemului juridic romnesc, a reușit s stvileasc, pentru un timp, demolarea bncii DACIA FELIX! Zic pentru un timp numai, adic atta timp ct a fost n viaț! Toți trei au ncetat s se mai opun strategiilor lui MUGUR ISRESCU odat cu ncetarea din viaț! Iar toți trei au ncetat din viaț n condiții nefirești, care au strnit ndreptțite suspiciuni și stupoare!

ntrebarea mea fiind exact aceasta: dac n nstrinarea Bncii DACIA FELIX numitul MUGUR ISRESCU a avut rolul cel mai important, persoana sa are vreo legtur și cu dispariția fizic a celor trei romni de isprav care și-au dat viața pentru independența financiar a neamului romnesc? A avut cunoștinț MUGUR ISRESCU de planificarea și executarea celor trei asasinate? Ar fi putut s le mpiedice sau, dimpotriv, le-a aprobat cu suprema conștiinț a inevitabilului, a mersului inexorabil al procesului de globalizare și nrobire a Romniei?

Adic, MUGUR ISRESCU, creierul sau numai executantul strategiei de nstrinare a Bncii DACIA FELIX, s-a implicat și n decizia de eliminare fizic, de asasinat, ale crui victime au fost cei trei romni pe care nu avem dreptul s-i uitm? A știut MUGUR al nostru c vor muri niște oameni pentru ca DACIA FELIX s-și schimbe stpnii? Iar noii stpni sunt cumva și stpnii de care ascult MUGUR ISRESCU? Ei au comandat cele trei asasinate?

 

Ion Coja

 

Nota bene: Așadar, se cuvine s reținem aceste trei nume, ale unor victime, ale unor eroi, de fapt, eroi ai rzboiului financiar n care Romnia este angrenat de 22 de ani:

 

PAMFIL GORCEA

EMIL CIOFLAN

IOAN GEORGIU

 

Cei trei bravi romni sunt la fel de eroi ca și cei czuți la Plevna sau Mrșești ori Oarba de Mureș! Au acționat n aprarea Neamului și a Țrii! Fie-le țrna ușoar! Dumnezeu s-i odihneasc n mprția Sa!

19 iunie 2012

sursa: ioncoja.ro
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.