Brazila a dat un vot de incredere eforturilor Chinei de a-si impune moneda ca mijloc de schimb international prin acceptarea unor schimburi directe in yuani, ceea ce o face cea mai mare economie care accepta schimburile directe cuChina, fara medierea dolarului american.

China a lansat de ceva vreme o campanie agresiva de acceptare internationala a monedei sale, ca alternativa la dolarul american, semnand in ultimii 4 ani peste 20 de astfel de acorduri internationale, cu tari precum Argentina,Australiasau Emiratele Arabe Unite, noteazaFinancial Times.

Astfel de tranzactii sunt posibile doar in masura in care Brazilia poate folosi ulterior yuanii pe care ii detine pentru alte tranzactii comerciale. Insa, dat fiind faptul ca produsele Chinei sunt cerute pe orice piata, Brazilia poate cumpara direct produse chinezesti cu ajutorul yuanilor.

Aceast decizie economic este deosebit de important n condițiile n care relațiile comerciale dintre Japonia și China nu se mai desfșoar in dolari de la 1 iunie 2012 nyuani și yeni, pentru a stimula relatiile comerciale dintre cele mai mari economii din Asia.

Acest lucru inseamna si faptul ca Japonia si China nu mai folosesc dolarul american pentru schimburile comerciale, fapt ce duce inerent la o scdere a puterii de cumprare a acestuia, apsnd greu pe umerii economiei americane.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares