Duc o viaț de Meșter Manole. Ce strng n timpul sptmnii, cheltui n weekend, n Vam 🙂 Ei bine, nu cheltui chiar tot. O consider o investiție n viitorul turismului din Romnia, c de-aia suntem un popor de patrihoți, nu !?
Cel mai mult mi plac interminabilele sporovieli din jurul mesei (nu conteaz c e dimineaț, prnzul sau pur și simplu o ardem la Amphora, la un pahar de white russian). Omul cu mintea relaxat, trndvind levantin n jurul unui pahar de vorb, devine filosof de ocazie, se lanseaz n cele mai neașteptate butade și silogisme, se pricepe la toate, d dovad de surprinztoare atotcunoaștere, ajunge cu firul poveștii la cele mai bizare concluzii sau decizii.
Iote una, pe care probabil c n-aș fi vzut-o n alte condiții, dar care n atmosfera magic din vam, s-a impus de la sine, ca viziune unitar, unanim acceptat de toți comesenii, de parc am fi vzut cu toții rsrind clar, imaginea unui puzzle de evenimente ce brusc ncep s capete sens și semnificație.
Toat lumea se umecteaz la povestea cu AN. Nici nu mai are sens s i scriu complet numele, c se știe la ce personaj m refer. Nu e vorba de prescurtarea dat de poliție (autor necunoscut) n dosarele n care nu a fost prins fptuitorul. E vorba de dosarul la n care AN-ul a fost prins, condamnat, dar face nazuri la faza cu pușcria.
Atmosfera cosmic ce nsoțește fiecare nghițitur de white russian particip – ca n miorița, la starea mea de spirit (deși numa la noi – n miorița, eroul și-o ia n frez, detașat, de la ceilalți baci !).
Și vntul, și plaja, și valurile, și cerul se bucur și achieseaz la starea mea, din ce n ce mai difuz. E momentul acela de grație, cnd imaginea se blureaz, ca la un obiectiv fotografic prost reglat, cnd focalizarea de pe obiectul n sine dispare, numai pentru a lrgi viziunea ctre ansamblu, the big picture.
Alcoolul leag lucrurile, evenimentele ncep s capete sens. Lumea devine tabloul luptei, a ncleștrii apocaliptice dintre Bine și Ru, transpuse n evenimente a cror semnificație o ghicesc doar inițiații, sau noi, olimpienii ridicați pe aburii alcoolului n stratosferele Gndirii.
Lupta comic a doi copii ai politicii pentru același scaun de la Consiliul European de la Bruxelles se traduce n lupta ppușarilor celor dou marionete politice n a reprezenta interesele geostrategice ale stpnilor lor – Uncle Sam și The Big (red) Bear.
Hotrm n unanimitate, c din acest motiv, condamnarea cu executare a lui Bombo se trage de la Bruxelles, ca și devoalarea pe larg, n presa german a plagiatului lui Ponta. n toat povestea asta, interesul nostru propriu, al romnilor, nu exist. Sunt doar rușii, care vor s și impun prin omul lor, Ponta, poziția de frn a UE, sau cea american (Bse), care momentan coincide intereselor bancherilor UE.
Ce paradox ! O butur cu nume rusesc ne-a condus la concluzii defavorabile Rusiei 🙂
Hai la culcare, c e și mine o zi !
PS: Maria mi cere n mod expres s scriu c i-a disprut geaca (pe bune !). Și trusa de farduri !
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *