Aproape opt sinucideri pe zi s-au produs n 2011 la nivel naional, iar n Capital, aproximativ una la dou zile, cea mai frecvent metod aleas de romni fiind spnzurarea, arat unraport pe 2011al Institutului Naional de Medicin Legal “Mina Minovici”.

Anul trecut, n Romnia s-au nregistrat2.784 de sinucideri, n scdere moderat fa de 2010, cnd au fost 3.050 de cazuri.

Cea mai folosit metod de sinucidere n rndul romnilor este spnzurarea (79 la sut din cazuri), urmat la mare distan de intoxicaia voluntar (7 la sut) i precipitarea (5 la sut). Sinuciderile prin mpucare reprezint doar 1 la sut din totalul deceselor prin sinucidere de anul trecut.

Din analiza incidenei regionale a numrului de sinucideri raportat la 100.000 locuitori, rezulto medie naional de 13,46 sinucideri la suta de mii de locuitori n 2011,comparabil cu cea din anii anteriori.

Judeele cu oinciden maresuntHarghita(31,21 de cazuri la suta de mii de locuitori),Ilfov(29,09),Satu MareiCovasna(peste 25 de cazuri la suta de mii de locuitori).

Sub media naionalse situeaz, din acest punct de vedere, judeeleMaramure(8,8),Cluj(9,7) iCapitala(10,97), se mai arat n acelai raport.

Cele mai multe sinucideri au avut loc n lunile clduroase, respectiv august, mai, iulie i iunie, n aceast ordine, dup numrul cazurilor nregistrate.

Legitii spun c o constatare clasic i valabil pe toate meridianele o reprezint preponderena sinuciderilor n rndul sexului masculin, respectiv 81 la sut din cazuri.

Sursa:Mediafax

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *