Aproape opt sinucideri pe zi s-au produs în 2011 la nivel național, iar în Capitală, aproximativ una la două zile, cea mai frecventă metodă aleasă de români fiind spânzurarea, arată un raport pe 2011 al Institutului Național de Medicină Legală “Mina Minovici”.

Anul trecut, în România s-au înregistrat 2.784 de sinucideri, în scădere moderată față de 2010, când au fost 3.050 de cazuri.

Cea mai folosită metodă de sinucidere în rândul românilor este spânzurarea (79 la sută din cazuri), urmată la mare distanță de intoxicația voluntară (7 la sută) și precipitarea (5 la sută). Sinuciderile prin împușcare reprezintă doar 1 la sută din totalul deceselor prin sinucidere de anul trecut.

Din analiza incidenței regionale a numărului de sinucideri raportat la 100.000 locuitori, rezultă o medie națională de 13,46 sinucideri la suta de mii de locuitori în 2011, comparabilă cu cea din anii anteriori.

Județele cu o incidență mare sunt Harghita (31,21 de cazuri la suta de mii de locuitori), Ilfov (29,09), Satu Mare și Covasna (peste 25 de cazuri la suta de mii de locuitori).

Sub media națională se situează, din acest punct de vedere, județele Maramureș (8,8), Cluj (9,7) și Capitala(10,97), se mai arată în același raport.

Cele mai multe sinucideri au avut loc în lunile călduroase, respectiv august, mai, iulie și iunie, în această ordine, după numărul cazurilor înregistrate.

Legiștii spun că o constatare clasică și valabilă pe toate meridianele o reprezintă preponderența sinuciderilor în rândul sexului masculin, respectiv 81 la sută din cazuri.

Sursa: Mediafax 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares