Deputatii refuza infiintarea retelei "Intranetul statului"
áDeputatii au respins martiáordonantaáde urgenta 117/2011 prin care Cabinetul Boc a decis sa infiinteze reteaua “Intranetul statului”, care presupunea crearea unei infrastructuri comune de comunicatii electronice a statului.
Ordonanta de urgenta 117/2011 privind constituirea “Infrastructurii comune de comunicatii electronice a statului” a fost respinsa, marti, de plenul Camerei Deputatilor cu 118 voturi “pentru” respingere, 52 voturi “impotriva” respingerii (PDL) si opt abtineri. Camera Deputatilor este decizionala pe acest act normativ.

Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor a dezbatut proiectul deálegeáin sedinta din data de 20 iunie 2012 si a intocmit raport de respingere a ordonantei amintite.

“Infrastructura comuna se va constitui ca o infrastructura integrata de comunicatii electronice pentru schimbul de date si pentru aplicatiile care vor tranzactiona informatiile si documentele in format electronic in interiorul si intre autoritatile si institutiile publice, precum si pentru companiile nationale, regiile autonome si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat”, se precizeaza in Ordonanta de urgenta 117/2011.

“In 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei OUG, Guvernul va aproba prin hotarare infiintarea reteleiá, pe suportul de comunicatii asigurat de Infrastructura comuna”, se mai preciza in ordonanta amintita.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares