Deputatii refuza infiintarea retelei "Intranetul statului"
Deputatii au respins martiordonantade urgenta 117/2011 prin care Cabinetul Boc a decis sa infiinteze reteaua “Intranetul statului”, care presupunea crearea unei infrastructuri comune de comunicatii electronice a statului.
Ordonanta de urgenta 117/2011 privind constituirea “Infrastructurii comune de comunicatii electronice a statului” a fost respinsa, marti, de plenul Camerei Deputatilor cu 118 voturi “pentru” respingere, 52 voturi “impotriva” respingerii (PDL) si opt abtineri. Camera Deputatilor este decizionala pe acest act normativ.

Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor a dezbatut proiectul delegein sedinta din data de 20 iunie 2012 si a intocmit raport de respingere a ordonantei amintite.

“Infrastructura comuna se va constitui ca o infrastructura integrata de comunicatii electronice pentru schimbul de date si pentru aplicatiile care vor tranzactiona informatiile si documentele in format electronic in interiorul si intre autoritatile si institutiile publice, precum si pentru companiile nationale, regiile autonome si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat”, se precizeaza in Ordonanta de urgenta 117/2011.

“In 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei OUG, Guvernul va aproba prin hotarare infiintarea retelei, pe suportul de comunicatii asigurat de Infrastructura comuna”, se mai preciza in ordonanta amintita.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *