Presedintele Rusiei,áVladimir Putin, a declarat ca tara sa recunoaste dejaáPalestina, inca de acum 25 de ani. Afirmatia liderului rus a fost facuta intr-o intalnire cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, care a avut loc joi.

“Am recunoscut Palestina in urma cu 25 de ani, iar pozitia noastra nu s-a schimbat”, i-a pus Putin lui Abbas, in timpul vizitei la Ramallas, informeazaáJTA, citand Times ofáIsrael.

“Conducerea palestiniana si presedintele, personal, s-au comportat responsabil pentru a dobandi pacea bazata pe solutia a doua state”, a afirmat Putin.

Oficialii guvernamentali americani i-au cerut lui Abbas in repetate randuri sa se intoarca la discutiile cu Israelul, fara preconditii. Abbas a spus ca nu va purta un dialog la nivel inalt pana cand Israelul nu opreste toate constructiile in West Bank si in Ierusalimul de est.

Totodata, presedintele rus a mai precizat ca este de acord cu eforturile lui Abbas de a crea un guvern de unitate nationala, intre factiunea Fatah si Hamas.

La inceputul saptamanii, Putin s-a intalnit cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, numind vizita “o baza solida pentru construirea dialogului si a parteneriatului”.

Ingrijorarile Israelului includ sprijinul Rusiei pentru regimul lui Assad, dináSiria, dar si pentru vanzarea de sisteme de rachete antiaeriene sofisticate catreáIran.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares