Anual, Noua Dreapt organizeaz marșul normalitții, ca o replic dat Paradei Homosexualilor. n fiecare an am fost nelipsit de la aceste acțiuni. Și n acest an, subsemnatul Rapcea Mihai am venit la punctul de pornire al marșului normalitții, din Piața Victoriei, mpreun cu dl. Ene Viorel, președintele Asociației Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romnia (AVMR), cu soțiile noastre, pentru a susține ideea de normalitate n spațiul public.

Spre surprinderea noastr, la intrarea n țarcul destinat adunrii participanților, am fost opriți de jandarmii care asigurau buna desfșurare a evenimentului, aceștia avnd intenția s ne “percheziționeze” pipindu-ne ca pe niște infractori n cutare de obiecte interzise la deținere (deși nu aveam niciunul bagaje la noi !).

La opoziția noastr faț de aceast manier nelegal de a ni se permite accesul la adunarea public, jandarmilor li s-a alturat președintele Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, care – n calitatea sa de “fin” cunosctor al legii – n loc s critice maniera abuziv n care procedau jandarmii (eu unul nu mi-aș fi lsat n ruptul capului soția s fie pipit – a se citi “percheziționat” de un jandarm), acesta ne-a comunicat verbal c nu putem participa la adunarea public organizat de Noua Dreapt ntruct la aceasta au dreptul s participe numai membrii asociației, sau persoanele care s-au implicat activ n susținerea asociației și organizarea marșului.

I-am comunicat domnului Ionescu faptul c potrivit anunțului organizatoric afișat ca n fiecare an, pe site-ul noii drepte, sunt invitați s participe liber toți membrii și simpatizanții Noii Drepte, ct și persoanele care au calitatea de romni, lucru pe care din nou, dumnealui l-a negat cu vehemenț, afirmnd n mod mincinos c marsul este destinat exclusiv membrilor ND.

La manifestare sunt asteptati toti membrii si simpatizantii Noii Drepte pentru a sustine valorile familiei traditionale si pentru a exprima opozitia noastra fata de parada homosexualilor care promoveaza in fiecare an ideea legalizarii casatoriilor homosexuale si adoptiilor de copii de catre “cuplurile” de homosexuali.

Pe romanii care pana acum au stat deoparte ii indemnam sa renunte la rolul de spectatori si sa participe la Marsul pentru Normalitate, pentru a demonstra o data in plus ca ROMANIA NU E SODOMA SI NICI NU VA FI!

n final, spre surprinderea jandarmilor, dl. Tudor Ionescu a dat dispoziție jandarmilor s interzic participarea noastr la marsul normalitții, atitudine extrem de “normal” pentru un promotor al normalitții – n opinia dumnealui.

Țin s precizez faptul c eu, Mihai Rapcea sunt membru fondator, potrivit actelor depuse la judectorie, a Asociației Noua Dreapt, asociație ce și are sediul scriptic n casa mea. Ani de zile am susținut financiar, juridic și organizatoric o asociație n care am crezut, investind timp și energie n acțiunile acestui ONG.

Datorit unor divergențe de ordin ideologic cu președintele asociației – Tudor Ionescu (acesta deși se afirm drept președinte al unei asociații care chiar prin titulatura ei este de dreapta – d.p.d.v. politic, refuz ca partidul nființat de noi s se defineasc ca fiind de dreapta – el susținnd c este “de la stnga la dreapta” – tocmai pentru a permite comuniștilor din alte partide s l infiltreze), n ultimele 3-4 luni acesta a ncercat excluderea mea din Noua Dreapt și Partidul Naționalist, prin mesaje și zvonuri adresate membrilor, fr a m nștiința și pe mine, acțiuni ce nu i fac cinste unui lider, și care denot frica acestuia de a nu pierde controlul organizațiilor n care s-a auto-nscunat președinte – cu acceptul nostru, al celorlalți membri. Apropierea lui Tudor Ionescu faț de stnga neo-comunist (vopsit naționalist) – la indicația șefilor lui, a adus la aceast ruptur. Nu a fost niciodat intenția noastr s facem un nou partid paravan pentru neo-comuniști cu influențe rusești.

n condițiile n care, deși formal sunt membru fondator al celor dou structuri ND și Partidul Naționalist, dar pe la spate mi se neag aceast calitate și sunt exclus de la activitți, dup bunul plac al ne-camaradului Tudor Ionescu, anunț c mi voi retrage susținerea pentru aceste dou structuri, cu tot ceea ce nseamn acest lucru.

Regret c la problemele ridicate de mine n mesajele ctre filiale nu au existat reacții ferme pentru a combate și cenzura egocentrismul și tendințele dicatoriale ale lui Tudor Ionescu. Acestea ar fi putut prentmpina acest deznodmnt pe care nu ni l-am dorit nici unii dintre noi.

Drept pentru care, am hotrt urmtoarele msuri:

  1. n calitatea mea de membru fondator ND, dispun anularea contractului de comodat al asociației Noua Dreapt de la dosarul asociației aflat la Birul Persoane Juridice al Judectoriei Sectorului 4 București.
  2. Potrivit dispozițiilor OG 26/2000 voi solicita instanței de judecat fie dizolvarea asociației Noua Dreapt fie schimbarea denumirii acesteia n Noua Stng, sau Noua Stnga-Dreapta, ntruct denumirea acesteia nu corespunde obiectivelor propuse prin statutul asociației.
  3. Notific pe ceilalți membrii ai asociației s ridice n termen de 24 de ore, materialele asociației depozitate la sediul din str. Zmeica nr. 12, sector 4 București, n caz contrar urmnd ca acestea s fie scoase n strad, la poarta imobilului respectiv.
  4. Aceeași notificare și din partea AVMR, care someaz membrii ND s vin s și ridice n același termen de 24 ore materialele asociației rmase n sediul din Str. Batiște nr. 11, etaj 1, sector 2, București (sediul AVMR).

Cu privire la Partidul Naționalist, vom dispune urmtoarele msuri:

  1. Subsemnatul membru fondator Rapcea Mihai, nțeleg s mi retrag susținerea pentru fondarea acestui partid atta timp ct el se afl sub conducerea dictatorial a numitului Tudor Ionescu și ct timp acest partid nu se va defini ca fiind n mod explicit un partid de dreapta, anticomunist. n acest sens, voi depune la Curtea de Apel București n dosarul de recurs privind cererea de nființare a Partidului Naționalist, cerere de retragere a semnturilor asumate de mine (circa 5000 de semnturi din București).
  2. Subsemnatul membru fondator Ene Viorel, nțeleg s mi retrag susținerea pentru fondarea acestui partid atta timp ct el se afl sub conducerea dictatorial a numitului Tudor Ionescu și ct timp acest partid nu se va defini ca fiind n mod explicit un partid de dreapta, anticomunist. n acest sens, voi depune la Curtea de Apel București n dosarul de recurs privind cererea de nființare a Partidului Naționalist, cererea de retragere a patrimoniului subscris și vrsat de mine, din banii mei personali, și retragerea chitanței CEC depuse. Totodat voi notifica instanța cu privire la rezilierea contractului de comodat privind oferirea cu titlu gratuit de ctre Asociația Victimelor Mineriadelor, a sediului pentru Partidul Naționalist, din din str. Batiște nr. 11, sector 2 București.

n acest sens, vom solicita instanței de judecat repunerea pe rol a cauzei și punerea n discuție a acestor cereri.

Rapcea Mihai Ene Viorel

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *