Japonezii revolutioneaza domeniul audovizualului. O echipa de cercetatori japonezi de la Universitatea Tsukuba in colaborare cu o echipa de americani de la Universitatea Carnegie Mellon au creat cel mai subtire ecran din lume facut dintr-o bula de sapun!

Variind textura peliculei de sapun cu ajutorul unor boxe cu ultrasunete si cu un videoproiector care alterneaza imagini, echipa de cercetatori a reusit sa creeze efectul3D. Valurile de unde ultrasonice modifica textura unei imagini proiectate, facand-o sa arate neteda sau rigida. Schimband frecventa undelor ultrasonice se modifica si proprietatea de reflexie a ecranului, ceea ce inseamna ca transparenta imaginii proiectate poate sa fie si ea modificata, noteazaBBC.

“Este cunoscut faptul ca suprafata unei bule de sapun este formata dintr-o membrana foarte subtire. Ii permite luminiii sa treaca prin ea si sa afiseze culoarea pe structura sa. Am dezvoltat o functie cu dimensiuni multiple care defineste modul in care lumina este reflectata pe un ecran (o suprafata opaca) folosind un amestec de doua lichide coloidale”, a declarat Yoichi Ochiai, membru al Universitatii din Tokyo.

Sistemul japonezilor va fi prezentat in luna august, la conferinta dedicata graficii computerizate Siggraph 2012, din Los Angeles.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares