Yasser Arafat, decedat in 2004, ar fi murit din cauza otravirii cu poloniu radioactiv, dupa cum reiese din analizele efectuate intr-un laborator din Elvetia.

Fostul lider palestinian Yasser Arafat a murit in noiembrie 2004, intr-un spital militar din apropierea Parisului, in urma unei hemoragii cerebrale. Acesta, in varsta de 75 de ani, s-a imbolnavit subit in luna octombrie 2004, iar cei 50 de medici care l-au consultat in spitalul francez nu au putut sa se pronunte exact asupra bolii de care sufera, informeazaáAl Jazeera.

Spitalul francez a comunicat ca nu s-au gasit urme de otrava conventionala in corpul acestuia, infirmand astfel speculatiile din lumea araba, potrivit carora acesta ar fi fost otravit la comanda Israelului.

Insa iata ca la opt ani de la moartea lui Yasser Arafat, un laborator care apartine de Institutul de fizica nucleara din Lausanne lanseaza ipoteza otravirii cu poloniu radioactiv.

La aceasta concluzie s-a ajuns analizandu-se probe biologice ramase pe obiectele personale ale fostului lider, trimise de catre spitalul din Paris vaduvei lui Yasser Arafat, Souha.

Testele efectuate pe haine, pe periuta de dinti au indicat un nivel ridicat de poloniu radioactiv, probabila sursa de provenienta fiind corpul celui care a utilizat aceste obiecte.

Poloniul este substanta cu care a fost otravit si fostul spion rus Alexander Litvinenko, decedat in 2006 la Londra, in varsta de 44 de ani.

Specialistii care au analizat probele au declarat ca pentru o concluzie certa este nevoie de exhumarea fostului lider palestinian.

Cui prodest !?

╬ntrebÔndu-ne cui ar fi folosit moartea lui Arafat ţn contextul politic din 2004, toate indiciile conduc cŃtre statul sionist Israel și serviciul secret Mossad, cu o ţndelungatŃ și murdarŃ istorie ţn ceea ce privește asasinarea opozanților politici incomozi.

Mossad-ul este bŃnuit cŃ a pus la cale asasinarea lui Arafat pentru a ţmpiedica alcŃtuirea pentru prima datŃ a unei forțe de coaliție palestiniene, care sŃ obținŃ recunoașterea statului palestinian de cŃtre ONU, ţn urma negocierilor din 2003, ce constituiau ţncununarea muncii de o viațŃ a lui Yasser Arafat.

Uciderea liderului palestinian a aruncat ţn haos autoritatea palestinianŃ, facțiunile politice unificate de acesta fiind din nou dezbinate odatŃ cu moartea lui Arafat.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares