O boala misterioasa, care evolueaza rapid, a ucis zeci de copii in Cambodgia, dupa numai 24 de ore de la aparitia simptomelor. Ea se manifesta prin aparitia unei febre severe, urmata de encefalita si cedarea plamanilor, care duc la moartea copiilor.

Doctorul Beat Richner este cel care a dat alarma privind aparitia focarului de boala, dupa ce 64 din cei 66 de pacienti afectati de boala au murit, potrivitáNY Times.

Richner este un medic elvetian, care este fondatorul spitalelor de copii Kantha Bopha, aflate in capitala Cambodgiei, Phnon Penh, si la Siem Reap.

Oficialii din Cambodgia au solicitat ajutorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru a investiga boala necunoscuta. OMS a emis o alerta la nivel mondial.

Primele teste au exclus variantele unor pneumonii si a altoráboliátransmisibile cunoscute. De asemenea,ágripaáaviara a fost respinsa ca fiind o cauza posibila a mortii copiilor.

“Este foarte devreme pentru a gasi cauza. Trebuie sa adunam mai multe date”, a spus Nima Asgari de la OMS.

Cazurile au aparut in 14 provincii din Cambodgia. “Ministerul Sanatatii din Cambodgia si OMS investigheaza cazurile si posibilele cauze ale acestei boli, dar identificarea afectiunii, motivul si sursa vor necesita o perioada de timp”, se arata intr-un raport al OMS.

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares