Cea mai promitoare invenie de la apariia smartphone-ului ncoace (VIDEO)

La sfritul anului ne vom putea bucura de lansarea uneia dintre cele mai importante noi tehnologii: Leap Motion va lansa un produs prin intermediul cruia vom putea controla diferite device-uri prin gesturi ale minilor.

Leap Motion are un sistem de control prin gesturi mai rapid, mai puternic, mai precis, mai mic i mai ieftin dect predecesorul su.

Spre deosebire de o interfa touchscreen, Leap nu presupune atingere sau frecare. Procesul nu este unul banal, diferena dintre cele dou sisteme fiind similar cu cea dintre dirijarea unei simfonii i schiarea cu creta pe o tabl a micrilor specifice dirijorului ce urmeaz a fi interpretate de orchestr.

Mai mult, Leap funcioneaz n trei dimensiuni. Mulumit acestui sistem, nu mai trebuie s “ciupim” ecranul pentru a mrimii imaginea. Orice obiect poate fi manipulat prin micarea uneia sau ambelor mni. Nu e de mirare c sistemul este ateptat cu nerbdare, avnd n vedere c el poate recunoate aproape orice combinaie de obiecte, de la stilou la toate cele 10 degete deodat.

Dac ai crezut c interfaa tabletei sau a smartphone-ului dumneavoastr a deschis calea ctre un nou mod de a interaciona cu dispozitivele, atunci imaginai-v ceva care combin intuiia experienelor anterioare cu posibilitatea de a controla totul doar prin micri fluide fcute n aer.

Leap va fi lansat cndva ntre decembrie 2012 i februarie 2013, iar costul su va fi de 70 de dolari.

 

 

Sursa:Technology Review

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.