Cea mai promițătoare invenție de la apariția smartphone-ului încoace (VIDEO)

La sfârșitul anului ne vom putea bucura de lansarea uneia dintre cele mai importante noi tehnologii: Leap Motion va lansa un produs prin intermediul căruia vom putea controla diferite device-uri prin gesturi ale mâinilor.

Leap Motion are un sistem de control prin gesturi mai rapid, mai puternic, mai precis, mai mic și mai ieftin decât predecesorul său.

Spre deosebire de o interfață touchscreen, Leap nu presupune atingere sau frecare. Procesul nu este unul banal, diferența dintre cele două sisteme fiind similară cu cea dintre dirijarea unei simfonii și schițarea cu creta pe o tablă a mișcărilor specifice dirijorului ce urmează a fi interpretate de orchestră.

Mai mult, Leap funcționează în trei dimensiuni. Mulțumită acestui sistem, nu mai trebuie să “ciupim” ecranul pentru a mărimii imaginea. Orice obiect poate fi manipulat prin mișcarea uneia sau ambelor mâni. Nu e de mirare că sistemul este așteptat cu nerăbdare, având în vedere că el poate recunoaște aproape orice combinație de obiecte, de la stilou la toate cele 10 degete deodată.

Dacă ați crezut că interfața tabletei sau a smartphone-ului dumneavoastră a deschis calea către un nou mod de a interacționa cu dispozitivele, atunci imaginați-vă ceva care combină intuiția experiențelor anterioare cu posibilitatea de a controla totul doar prin mișcări fluide făcute în aer.

Leap va fi lansat cândva între decembrie 2012 și februarie 2013, iar costul său va fi de 70 de dolari.

 

 

Sursa: Technology Review

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares